Re: Finanční poradce
Finanční poradce není živnost.
Činnosti spojené s finančním poradenstvím( zprostředkování pojištění a souvisejících činností) spadají do jiného podnikání dle zvláštních předpisů. Je na to třeba složit zkoušky a požádat o zápis do registru pojišťovacích zprostředkovatelů Českou národní banku (je zpoplatněno).
Na zprostředkování penzijního je třeba ŽL
Na zprostředkování a rady týkající se finančních produktů - hypoték a úvěrů je třeba ŽL a a doložení odborné způsobilosti
Ona tazatelka netuší mnoho věcí.
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.
Ještě chudák neví, že než se dopracuje k té slavné analyze smluv, tak bude chodit po lidech a tvrdit, ano udělám vám optimalizaci smluv, dobře vám poradím, vím, jak na to.
Aby skutečně dělala kvalitní finanční poradenství, musela by se tomu věnovat několik let a naplno.
Tak obejde pár známých a skončí.
Nebuďte sprostá a občas se snažte slyšet, číst, co se vám někdo snaží sdělit.
Mj. je to nejdůležitější vlastnost pro úspěch ve finančním poradenství, říká se tomu "bílé zlato" (mlčet a poslouchat,co klient, partner říká).
A pokud se chcete naučit finanční poradenství pořádně, tak si nenechte "nalejvat" do hlavy nesmysly a radši si např. přečtěte knihy
Brian Tracy: Jak mnohem lépe prodávat, Zig Ziglara - O prodeji nebo Sejdeme se na vrcholu.
Na to nebudu odpovídat, jen lidé, co málo
>>ví, se tak chovají.
>Nebuďte sprostá a občas se snažte slyšet, číst, co se
>vám někdo snaží sdělit.
>Mj. je to nejdůležitější vlastnost pro úspěch ve
>finančním poradenství, říká se tomu "bílé zlato" (mlčet a
>poslouchat,co klient, partner říká).
>A pokud se chcete naučit finanční poradenství pořádně,
>tak si nenechte "nalejvat" do hlavy nesmysly a radši
>si např. přečtěte knihy
>Brian Tracy: Jak mnohem lépe prodávat, Zig Ziglara -
>O prodeji nebo Sejdeme se na vrcholu.
Pomiňte mi, ale za:
1. Nejsem na Vás sprostá, jednám ve slušnosti.
2. Velice Vám děkuji za rady typu - přečíst si knihy o prodeji, těch mám od různých finančních společností aj. dost.
3. Jen jsem chtěla vědět to, co je pro mě důležité než začnu a co mi nikdo nebyl schopen říct, jak je to se zdravotním, sociálním a daní, případně daň. evidencí - nikdy jsem si sama účetnictví nedělala.
Děkuji.
Raději evidujte veškeré výdaje v DE.
40% z příjmu může být málo - veškeré pojištění, investice má pouze 40%.Na úvěry pravděpodobně nedosáhnete, protože se změnily podmínky živnosti - je již od 1.1.2012 vázanou živností, prokazujete předcházející praxi ( tam je 60%).
Pokud by byla Vaše živnost jako vedlejší OSVČ, tak by jste nemusela platit zálohy na ZP a SP (záleží na výdělku) ale platila by jste až po podání přehledů ze skutečně dosaženého zisku. Finanční poradci většinou využívají výdaje % protože je to výhodnější. Daň je 15%. Stačí vést DE.
Asi tak ve zkratce vše.
>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>rozhodla jsem se zařidit si živnost na finančního
>>>>>>>poradce u jedné firmy, ale nevím co vše je třeba.
>>>>>>>Jsem normální zaměstnanec a živnost chci jen jako
>>>>>>>přivýdělek. Jak je to se zdravotním a sociálním a
>>>>>>>také
>>>>>>>daní?
>>>>>>>K živnosti si musím vézt daňovou evidenci? Poradíte
>>>>>>>někdo jak?
>>>>>>>Vůbec se v tom neorientuji a nemám nikoho v okolí, na
>>>>>>>koho bych se mohla obrátit.
>>>>>>>Předem děkuji za rady!
>
>
>Pokud by byla Vaše živnost jako vedlejší OSVČ, tak by
>jste nemusela platit zálohy na ZP a SP (záleží na
>výdělku) ale platila by jste až po podání přehledů ze
>skutečně dosaženého zisku. Finanční poradci většinou
>využívají výdaje % protože je to výhodnější. Daň je 15%.
Mockrát děkuji.
>Stačí vést DE.
>Asi tak ve zkratce vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.