To je síííííla
Dobrý den, to je teda něco, to bych nečekal, vzdám se výdajů, budu platit vyšší daň, sociální a zdravotní pojištění, a budu podvodník?? A jak to mám teda dělat když mě odběratelé tlačí až k 90-ti denní splatnosti faktur, mě malého živnostníka s 2 zaměsnancema, který nikdy nezaplatil státu nic pozdě ani jeden odvod pojistného, daŇ, žádnému dodavateli fakturu se spožděním…Potřebuji peníze točit, nakupovat materiál,….mám kontokorentní úvěr s nedostačující částkou.
Tak poraďte, nejraději bych se na vy…l, člověk se snaží, je poctivý a naše super zákony z něj ještě udělají podvodníka. A co jsou ti co okrádají stát o miliony?? Asi hrdinové dnešní doby:(.
No ni jdu makat Martin
Re: To je síííííla
Nařčení z úvěrového podvodu bych se neobávala v případě, že Vámi deklarovaný zisk ve formuláři banky bude stejný jako to, co uvádíte na přiznání - a pokud samozřejmě budete řádně splácet. Znám ale "borce" - resp. úvěrové podvodníky, kteří v prohlášení bance uvedli např. že nemají žádné vyživované osoby - a "zapomněli" tak na svoje dvě nezletilé děti; dále uvedli, že souhrnný příjem domácnosti je dejme tomu 50 tisíc, přičemž jaksi zapomněli dodat, že s manželkou mají rozdělené společné jmění manželů, tudíž že k penězům manželky jaksi nemají přístup; titíž lidé "zapomněli" bance oznámit svoje další úvěry a půjčky atd... ale to už je poněkud "off topic" :-(
Děkuji, právě proto jsem se ptal, jestli to tak může být zaúčtováno, aby vše bylo v naprostém pořádku. Dobrovolně budu platit více státu a málem ze mě byl podvodník, už jsem si říkal, že by platilo pořekadlo:
Poctivostí …nejdřív pojdeš! tak snad to bude pořád …nejdál dojdeš.
Děkuji Martin
Martine,
já jsem pochopil, na co jste se ptal. Mj. dělám reporting pro banky na úvěry.
Souhlasím s tím, že pokud budete řádně splácet, což Vám přeji, tak že se do toho nebude nikdo velmi pravděpodobně vrtat.
Vůbec jsem nepředpokládal, že byste vyrobil jiné DP pro FÚ a jiné pro banku. To je jednoznačný podvod. O tom se nebavíme.
Ale přečtěte si § 211 Trestního zákoníku: Kdo uvede hrubě zkreslené údaje...
Sám uvádíte, že "potřebuji pro získání vyššího kreditu u
banky, vyšší příjmy než mi vycházejí ke zdanění" a chcete těchto "vyšších příjmů" dosáhnout účetní operací resp. jiným posouzením nákladů než v minulých a asi než v budoucích letech.
To co chcete udělat není v "naprostém pořádku".
Ale máte možnost volby.
Držím palce.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.