Re: soukromé ambulance x s.r.o.
Že chodí náboráří, to trvá už dlouho - současně nabídnou, že to zařídí - dohrávají kšeft sobě, či nějaké firmě.
Proč přecházejí lékaři na sro? Hlavně z toho důvodu, že se bojí žalob na náhradu škody od pacientů. Pojistka nemusí krýt vše a výše náhrad už začíná být v některých případech pro lékaře "strašákem". Tolik zkušenost.
OT:Re: soukromé ambulance x s.r.o.
To je bezesporu právní otázka.
Ale...
Pokud já osobně budu mít "oprávněný pocit", že se lékař chce své odpovědnosti vyhnout a signalizuje mi to takto předem , tak samozřejmě zvolím jiného lékaře, jiné zdravotnické zařízení.
Důvěra je velmi křehká věc.
Re: OT:Re: soukromé ambulance x s.r.o.
Ano, je to otázka do diskuse. Tady však nejde jen o to, že se chce lékař vyhnout odpovědnosti. Kdoví, možná lékaře čekají po vzoru Ameriky spousty i neodůvodněných a absurdních žalob, jejichž výsledek si asi nikdo z nás nedovolí předvídat. Každý to cítí jinak, i lékař se může cítit ohrožen.
Re: soukromé ambulance x s.r.o.
Já jsem o tom debatovala se svým lékařem. Taky je s.r.o.
Jeho důvod:
- jako zaměstnanec se mzdou dosáhne na vyšší důchod než OSVČ
- pokud by se mu náhodou něco stalo - oprávění k provozování praxe má sro - může manželka zaměstnat jiného lékaře a sro pojede dál (jí poplynou zisky)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.