Re: rozdíl mezi instalací a montáží
A mně napsala daňová poradkyně -
Když se jedná o práce spojené se zabudováním trubek a rozvodů do objektu, tak je přenesení povinnosti.
Když se jedná o montáž té klimatizační jednotky, jedno jaké která ohřívá ten vzduch/ tj stejně jako plynový kotel apod/ tak to je s dph.Takže se to rozděluji na montář trubek a rozvodů do baráku a na montáž té samotné jednotky
A já už neměla na to s ní diskutovat.
no škoda ,že jsem si nevzala ten krásný soupis domů - ale myslím, že tam montáž plynového kottle PDP je. Ale ještě se vrátím k té průmyslové klimošce - mám takové tušení, že mi poradce taky říkal něco takového, že ta montáž je v PDP a ta jednotka bude postaru, že se to asi bude muset rozdělit na dvě položky. Ale právě v tom soupise co nezahrnuje PDP je instalace, oprava a údržba průmyslové klimatizace. Už vidím jak se dohaduju s fiančákem o rozdílu pojmu instalace a montáž. Když bude chtít tak mě utopí jako kotě. Nevím jestli víno není slabý kalibr a jestli by jsme v práci neměli fasovat něco silnějšího aby jsme tu změnu nějak rychle a elegantně všichni vstřebali.
el -montáž
>>>>-
>>>>je klasicky PDP:-(
>>>no škoda ,že jsem si nevzala ten krásný soupis domů -
>>>ale myslím, že tam montáž plynového kottle PDP je.
>>>Ale ještě se vrátím k té průmyslové klimošce - mám
>>>takové tušení, že mi poradce taky říkal něco
>>>takového,
>>>že
>>>ta montáž je v PDP a ta jednotka bude postaru, že se
>>>to
>>>asi bude muset rozdělit na dvě položky. Ale právě v
>>>tom soupise co nezahrnuje PDP je instalace, oprava a
>>>údržba průmyslové klimatizace. Už vidím jak se
>>>dohaduju s
>>>fiančákem o rozdílu pojmu instalace a montáž. Když
>>>bude chtít tak mě utopí jako kotě. Nevím jestli víno
>>>není slabý kalibr a jestli by jsme v práci neměli
>>>fasovat
>>>něco silnějšího aby jsme tu změnu nějak rychle a
>>>elegantně všichni vstřebali.
>>Co to je za soupis? Ne tato
>>klasifikace?
>>
>>http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/Klasifikace_CZ-CPA_41_-_43.pdf
>jo jo
No jo, ale tady je to rozdělené jen na průmyslovou a pak asi neprůmyslovou. A jak poznám průmyslovou a neprůmyslovou?
Nějaký výkon atd?
Přece i průmyslová bude s montáží trubek do zdi objektu:-(
43.22.12 Instalace topení, ventilace a klimatizace
Z:
- instalace topení (elektrického, plynového, olejového, naftového nebo neelektrických
solárních kolektorů), včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací
- instalace a údržbu regulačních zařízení ústředního vytápění
- napojení na dálkové vytápění
- údržbu a opravy domácích kotlů a hořáků
- instalace klimatizačních, ventilačních a chladících zařízení pro obydlí, počítač(- n41b)ová
centra, kanceláře a obchody, včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací
N:
- údržbu a opravy průmyslových kotlů (33.12.14)
- instalace, opravy a údržbu průmyslových klimatizačních a chladících zařízení (33.12.18,
33.20.29)
- elektroinstalace elektrických solárních kolektorů a podlahového topení (43.21.10)
- čištění komínů (81.22.13)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.