Re: Mzdy, dotace, faktury bez smlouvy
No to je těžké popsat - je to bývalý zaměstnanec, nejdříve byl jednatel naší firmy, potom ho sesadili a byl tu veden jako úřadník. Neustále se ohání plnou mocí od našeho majitele (neviděla jsem ji) a také dohodou mezi naší firmou a CHPD o vzájemné spolupráci.
tak to je těžko radit, Vy nejste nijak spojené s tím dotyčným, můžete mu tu práci odmítnout, ale s tím udělá Váš zaměstnavatel, netuším. já osobně bych se tedy alespoň od nic nepodepsal, pokud bych to nedostal ke zpracování jako pracovní úkol od svého nadřízeného.
Takže dohoda z ní takto: např. Personální agenda/mzdové účetnictví
Signatáři se dohodli, že od (datum) personální agenda a mzdové účetnictví CHPD bude realizované firmou XY. Firma XY vytvoří CHPD nezávislou, kontrolovatelnou personální a mzdovou agendu v roce ..... Náklady budou kompenzovány na zákl. paušálu na hlavu. Dále nějaké rozúčtování - kolik jaký úkon bude stát.
no tak to potom není podle mne co řešit-Váš zam-tel se zavázal dalšímu subjektu zajistitzpracování uvedneých oblastí údajů a Vy jako zaměstnanci jste povinni to zajistit. Je ale otázka,jeestli Váš zaměstnavatel má na posktování těchto služebn pro další subjekty živ. oprávnění.To byste se měli podívat do OR nebo ŽR.
pak se tedy ovšem hrne do problému- kontrola ze ŽÚ nebo FÚ může odhalit, že poskytuje služby účetnictví bez oprávnění a bude mazec, To ale nic nemění na situaci, že jste Vy povinny plnit příkazy nadřízeného,takže jsme zase na začátku. Upozorněte Vašeho jednatele, že bez ŽO může mít problém, třeba to skrečuje a bude pokoj. Víc už Vám neporadím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.