Vlákno názorů k dotazu Přenesení daň.povinnosti - moc prosím od František - Re: přenesení daň.povinnosti - moc prosí Podle mého názoru...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2012 8:55

František (neregistrovaný)

Re: přenesení daň.povinnosti - moc prosí
    Podle mého názoru byl postup fakturace v pořádku s uplatněním PDP.Firma pro kterou jste dělal to musí zaevidovat - jinak pokud odběratel dodaní na ř. 10 v přiznání k DPH stavební práce, může si je "oddanit", tzn. uplatnit nárok na odpočet na ř. 43 (pokud je použije pro své ekonomické činnosti).

• 27. 1. 2012 9:37

Honza 1 (neregistrovaný)

Bojím se toho, že já jsem kvartální plátce a oni měsíční, tak pokud vysavím klasicky po staru já odveru dan až za tři měsíce ale oni ji ji budou nárokovat hned, tak aby nebyl problém. Kdo za to zodpovídá? já nebo příjemce?

• 27. 1. 2012 11:01

jb (neregistrovaný)

Nebojte se.
    2.2. Porušení režimu přenesení daňové povinnosti
    Pokud poskytovatel plnění nepostupuje podle daného režimu přenesení daňové povinnosti a při uskutečnění zdanitelného plnění uplatní daň na výstupu a výši daně uvede na daňovém dokladu, nemá příjemce plnění nárok na odpočet daně uvedené na daňovém dokladu, protože je podle § 72 zákona o DPH oprávněn k odpočtu daně, kterou se rozumí daň, která je stanovena podle zákona o DPH, tedy pouze té daně, kterou sám přizná.
    Poskytovatel plnění postupuje v takovém případě podle obecné zásady pro opravu výše daně podle § 43 zákona o DPH.
    Více zde
    http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_14310.html

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).