Re: OT: Je to vůbec normální ???
Podle mne mu sankci za opožděné tvrzení daně museli udělit, pokud se opozdil.
Individuální odpouštění sankcí je pro zamezení korupčního jednání zrušeno.
Je obecně známo, že odklánět miliony a miliardy se v ČR může, platit stokorunové závazky se ale musí, právě proto, aby někteří mohli krást ty velké částky.
Můžete uvést datum
1)prodeje bytu (kdy bylo podáno na KN)
2)podání přiznání k dani z nemovitosti?
Hezký den!
§38e 6) Částky zajištění daně sražené plátcem daně poplatníkům podle odstavců 1 až 4 se odvádějí do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém vznikla povinnost zajištění daně srazit, místně příslušnému správci daně plátce daně. Současně s platbou zajištění daně je plátce daně povinen podat správci daně hlášení o provedeném zajištění daně.
Datumy jsou v pořádku, přiznání k dani i daň zaplacena včas - problém je prostě v tom, že nikoho z nas nenapadlo, že když podáte přiznání na daň z převodu nemovitostí, že se musí podávat ještě "odhlašovací" přiznání na daň z nemovitosti na nulu a na nic - trochu logiky by to chtělo u správců daně, holt jsme měli smůlu na neochotnou paní na Fú, která nám sdělila, že už má vypnutý počítač a stejně nás má na starosi její kolegyně, která tam momentálně není, takže smůla - jiná by nás třeba upozornila. Víte, ani mi nejde o tu pětistovku, ale o ten princip...o nespravedlnost. To že je dědovi 80 a má alzheimera, to nikoho nemusí zajímat, to má paní výše pravdu - a ani nezajímá, bohužel.
Děkuji za reakce..... jen mi to prostě hlava nebere....dostat pokutu za pozdě přinesený papír, který nemá na nic vliv. Ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat: může mě štvát, že ty velký dluhy nahoře platíme stále my dole :-((((((
Hezký den všem !
>>
>>Datumy jsou v pořádku, přiznání k dani i daň
>>zaplacena
>>včas - problém je prostě v tom, že nikoho z nas
>>nenapadlo, že když podáte přiznání na daň z převodu
>>nemovitostí, že se musí podávat ještě "odhlašovací"
>>přiznání
>>na daň z nemovitosti na nulu a na nic - trochu logiky
>>by to chtělo u správců daně, holt jsme měli smůlu na
>>neochotnou paní na Fú, která nám sdělila, že už má
>>vypnutý počítač a stejně nás má na starosi její
>>kolegyně,
>>která tam momentálně není, takže smůla - jiná by nás
>>třeba upozornila. Víte, ani mi nejde o tu pětistovku,
>>ale o ten princip...o nespravedlnost. To že je dědovi
>>80
>>a má alzheimera, to nikoho nemusí zajímat, to má paní
>>výše pravdu - a ani nezajímá, bohužel.
>>Děkuji za reakce..... jen mi to prostě hlava
>>nebere....dostat pokutu za pozdě přinesený papír,
>>který nemá na
>>nic vliv. Ale to je asi tak všechno, co s tím můžu
>>dělat: může mě štvát, že ty velký dluhy nahoře
>>platíme
>>stále my dole :-((((((
>>Hezký den všem !
>
>V našem státě se spravedlnosti nedovoláte :-( a dějí
>se tu bohužel věci, které hlava prostě nebere. Jak
>praví Cimrman:
>No můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i
>spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
jak říkaly už naše babičky - "na chudé lidi musí být přísnost", nejlépe to popsal Pavel
>
>
To jste skutečně dostaly pokutu za toto?
(8) Přestane-li být fyzická nebo právnická osoba poplatníkem daně z nemovitostí proto, že v průběhu zdaňovacího období se změnila vlastnická nebo jiná práva ke všem nemovitostem v územním obvodu téhož správce daně, které u něho podléhaly dani z nemovitostí, nebo tyto nemovitosti zanikly, je povinen oznámit tuto skutečnost správci daně nejpozději do 31. ledna následujícího zdaňovacího období.
Tam je snad ještě čas.
Odhlašovací přiznání neexistuje : Přestane-li být fyzická nebo právnická osoba poplatníkem daně z nemovitostí proto, že v průběhu zdaňovacího období se změnila vlastnická nebo jiná práva ke všem nemovitostem v územním obvodu téhož správce daně, které u něho podléhaly dani z nemovitostí, nebo tyto nemovitosti zanikly, je povinen oznámit tuto skutečnost správci daně nejpozději do 31. ledna následujícího zdaňovacího období. -> nikoliv podat přiznání, pokud jste podala na radu nulové přiznání a dostala za něj 500,- pokuty, pak je odvolání namístě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.