Vlákno názorů k dotazu Hodinová sazba od Líba - Re: hodinová sazba Není mi jasné, na co tento...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2012 14:32

Líba (neregistrovaný)

Re: hodinová sazba
    Není mi jasné, na co tento výpočet potřebujete. Zaměstnanec je odměňován buď měsíční mzdou nebo hodinovou.

Pokud je při výpočtu potřeba přepočet z měsíční sazby na hodinovou, tak se počítá z konkrétního měsíce. Pro náhrady a příplatky se používá skutečný hodinový průměr, spočítaný z minulého čtvrtletí.

To, co uvádíte: částka 48,10 Kč při 40 hodinové týdenní době a 51,30 Kč při 37,5 hodinové týdenní době se týká minimální mzdy, pod kterou nelze při výpočtu průměru jít.

• 3. 2. 2012 16:08

jirkaj. (neregistrovaný)

Zaměstnanec nastoupil od 1.1.2012 a má mzdu 9000,někteří mají tu minimální mzdu těch 8000,tak mají 51,30.Nevím jak to mám napsat tomu jednomu,kolik mu to vychází...

• 3. 2. 2012 19:45

Líba (neregistrovaný)

Takže potřebujete stanovit pravděpodobný průměr? Ten se stanovuje až v okamžiku, kdy je potřeba. Potřebujete ho už do lednové mzdy? Měl nějaké přesčasy nebo dovolenou? Jestli jde jenom o náhradu mzdy, tak bych vydělila 9000,- počtem jeho pracovních hodin v lednu. Jestli jde o přesčasové příplatky, musel by být průměr vyšší o ty příplatky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).