Re: Doba úvěru na auto
Pokud čerpáte úvěr od banky nebo finanční společnosti a rozhodli jste se svůj dluh splatit dříve, počítejte s možnými sankcemi a obstrukcemi ze strany věřitele.
Nejdůležitějším dokumentem při předčasném splacení půjčky je Smlouva o poskytnutí úvěru. Právě v tomto dokumentu jsou specifikovány veškeré podmínky splácení dluhu a podmínky, které následují v případě, že chcete dluh splatit pomocí větších splátek nebo jednorázovým vkladem ve výši dlužné částky.
Jen poznámka: proč chcete úvěr splatit dříve? Z jakých důvodů?
Re: Doba úvěru na auto
Dobrý večer a díky za Vaší odpověď, budu si muset tu smlouvu řádně přečíst. Proč uvažuji o předčasné platně?. Jednak by to bylo až v roce 2014, tedy po 4 letech (ze 6-ti), ale hlavně bych v té době měl mít najeto asi 240 tisíc km a to už bude asi dost ojeté auto. když k tomu přičtu to stajné tempo, tedy ještě 2 roky á 60 tisíc km, tak to auto mi do 360 tisíc asi nevydrží. Takže důvodem bude značné opotřebení auta. Což jsem ale v době koupi nevěděl. Náhle totiž mám čím dál více práce a tedy i ježdění.
Děkuji a klidné dny. Zdeněk
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.