Re: Sleva na pojistném
Přebrala jsem letos účetnictví,výpověď prostě nikde není, ani u původní paní účetní a sociálka ji po mě chce,tak jak to mám udělat?
Tím, že byste vyrobila výpověď se řítíte do problémů, chtěla jsem vám jen ukázat, jak je pro vás nebezpečné, to nebylo nic ve zlém :-)
ok, díky :o)) ta sleva činila nějakých 560,-, což by samo o sobě nebylo tolik, aby to nemohla firma doplatit, ale nevíte kolik by pak vycházelo penále?
moc děkuji a ještě jedna otázka, nemůže firma dostat nějakou pokutu za to, že nemá doklad o tom, za jakých okolností skončil pracovní poměr s tímto zaměstnancem?
Za mzdové účetnictví minulých let neodpovídáte, ale pokud nyní zfalšujete výpověď, tak za to už ano. Musí řešit zástupce firmy, který má toto na starosti. I kdyby měl sepsat potřebné údaje a přiznat se k tomu, že se výpověď ztratila.
Za á nehledejte výpověď v účtárně, ale v personálním nebo u majitele nebo kdo to má na starosti. Za bé nehledejte výpověď, ale ukončení PP v ZD (90%) nebo smlouvu na dobu určitou (10%).
Podle mě byste nejdřív zjistit, z jakého důvodu ukončil PP. Pokud "vyrobíte výpověď", vyjde nastejno, jako byste nedoložila nic. Protože, co si tak matně vzpomínám, sleva NEnáležela za měsíc, ve kterém byl učinen krok k ukončení PP.