Re: prosím paní Janu N. DPH do Německa
fakturovala bych dle § 9/1 místem plnění je sídlo příjemce služby.
musíte mít jejich DIČ - potvrdíte si tím, že jsou plátci daně ,uvedete na ř. 21 a podáte souhrnné hlášení s kodem 3,
mohlo by se jednat ještě o § 10, místo plnění ve vztahu k nemovitosti, nevím jak je stroj zabudován , ale domnívám se , že ne .pak by se fakturovalo s naší dph, místo plnění je tam, kde se nemovitost nachází
Pokud chtějí fakturovat ne německé DIČ, pak
Poskytujete služby (práce na movité věci), u kterých stanovíte místo plnění podle § 9/1 ZDPH (místo plnění se přechyluje do EU za objednatelem, který má povinnost přiznat a zaplatit daň) .Tyto služby budete fakturovat bez DPH s upozorněním, že příjemce služby je povinen přiznat a zaplatit daň ve své zemi. Náležitosti daňového dokladu při poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko najdete v § 33 ZDPH. K poskytnutí těchto služeb se váže ještě jedna povinnost a to podávání souhrnného hlášení, více zde: http://www.jakpodnikat.cz/souhrnne-hlaseni-dph.php
děkuji za odpověď ještě mi není jasné, jesli mám na fakturu uvést sídlo v ČR nebo v SRN mám jenom jejich české údaje s českým IČ a v mailu mi poslali německé DIČ faktura bude v eurech, do přiznání DPH tedy přepočítám dnešnám kurzem? na fakturu se zřejmě v tomto případě kurz neuvádí? děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.