Re: Dohoda o provedení práce
>>Dobrý den,
>>
>>když sepíšu dohodu např. od 10.2.2012 do 10.3.2012 a
>>ten dotyčný skončí dříve např. 29.2.2012 - musím
>>nějak
>>dohodu ukončit?
>>Např. sepsat dohodu o ukončení dohody o provedení
>>práce? Nebo stačí když si ručně na tu dohodu poznačím,
>>že
>>byla ukončena dřív?
>>
>>Děkuji
>>
>
>Dle mého názoru je nutná dohoda o ukončení.
>Uvádíme do dohod o provedení práce, že lze skončit
>dohodou nebo výpovědí s 5ti denní lhůtou od doručení
>druhé straně.
My v dohodě o ukončení napsáno nic nemáme, a vzhledem k tomu, že jsou to většinou lidé, kteří třeba chodí týden a pak se rozhodnou, že už nepřijdou, tak si nedokážu představit že by se s nimi mělo sepisovat ukončení písemně. Prostě dostanou zaplacené jen ty hodiny co odpracovali.
>
>
Myslela jsem si to podobně do doby, než jsem četla rozsudek soudu, kdy takový pracovník vysoudil na zaměstnavateli celou odměnu, i když do práce nechodil. Od té doby doporučuji dávat do dohody ustanovení o dohodě o ukončení DOPP a dále ustanovení o pětidenní výpovědi.
Aha, to mě nenapadlo. Jenže u těchto lidiček co na dohodu máme to není tak jednoduché. Jsou to lidé v terénu, které ani nevidím a že skončili třeba 5.2.se dozvím od vedoucího až třeba na konci měsíce. A právě že dohodáři se prostě rozhodnou, že už třeba zítra nepřijdou a nikomu to neřeknou a tím pádem je k podpisu ukončení nijak nedohoním. Mohla bych zkusit posílat ukončení poštou a žádat o podpisy, ale nevím zda mi to vrátí.
Dobrý den, Vaše diskuze mi moc pomohla, dohodu jsme si podle Vašich rad doladila. Jen ještě nemám jasno v lékařských prohlídkách (již jsme se tu ptala, ale nezískala jsme odpověď) Když sepíšu dohodu třeba k 1.3.2012 prohlídka se na mě nevztahuje. Vztahuje se až na smlouvy uzavřené po 1.4.2012. Nebo musím v dubnu nahnat dohodáře k lékaři? Když ukončím k 31.12.2012 a od 1.1.2013 znovu sepíšu dohodu na rok, znovu poběží k lékaři? Dohody na dobu neurčitou mi nebyly doporučeny, lepší prý na rok. I když se zakotvením o ukončení dohodou nebo s výpovědní 5 denní lhůtou, bych v tom neviděla zas takový problém. Vyhli bychom se vystavování zápočtových listů každý rok a případných prohlídek každý rok. Má už v tom někdo jasno? Díky za názory
Že bych v tom měla jasno, se říci nedá. Ale domnívám se, že pokud je DPP na rok, pak se sepíše nová DPP, tak nebude potřeba znovu na preventivku dohodáře posílat. Uvažuji tak z doho důvodu, že zaměstnanec, který má sepsanoou smlouvu na prac. poměr na dobu určitou, ta mu skončí, sepíše se nová smlouva, tak taky nejde znovu na preventivku. Ale na školení teprve půjdu, tak uvidím, co se dozvím.
Moc děkuji za informaci, také by mi to přišlo nelogické, zbytečné, buzerativní :-) ale já už se tu ničemu nedivím. Já stále váhám, s uzavřením na rok a na dobu neurčitou. Z diskuzí jsme zde vyčetla, že praxe je spíše na rok. Ale doba neurčitá mi přijde "pohodovější", když si zakotvím stejné podmínky pro zam-ce i zam-tele s výpovědí dohodou nebo výpovědní lhůtou. Co myslíte, doba neurčitá - mohl by nastat nějaký problém? A nevíte, zda by prohlídky skutečně platily až u smluv sepsaných po 1.4.2012? Protože pokud sepíšu teď na dobu neurčitou, teoreticky bych se měla prohlídce úplně vyhnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.