Re: přivýdělěk při RD
Jelikož váš příjem byl pouze 15 900,- může si manžel uplatnit slevu na manželku. Vy si daňové přiznání podat můžete. Tam, kde bylo podepsáno prohlášení vám musela vyjít daň 0, z druhého budete mít zaplacenou daň a tato daň se vám vrátí, pokryje jí sleva na poplatníka. Úroky z úvěru a ŽP však nebudou z čeho odepsat.
Děkuji. Jsetli tomu teda dobře rozumím , uvedu poze tu částku 7900 Kč /tam jsem nepopisovala prohl./ a odečtu si slevu na poplatníka 23000Kč. To bude moje daň.přiznání./měli by mě vrátit 21800 Kč??/.a manžel si může uplatnit slevu na manželku , i když jsem si podávala daň,přiznání.Děkuji Veronika
Tak to není. Vy si od obou zaměstnavatelů vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech a na základě tohoto potvrzení zpracujete daňové přiznání. Vrátí se vám pouze zaplacená daň, ne nevyčerpaná sleva na poplatníka. A manžel si může uplatnit slevu na manželku.
>>>Dobrý den, v roce 2011 jsem na RD a měla jsem si
>>>možnost přivydělat ve st.sektoru 8000 Kč , kde jsem
>>>podepsala i prohlášení poplatníka. U dalšího
>>>zaměstnavatela
>>>jsem si vydělala 7900 Kč / částky jsou uvedeny před
>>>zdaněním/, zde jsem nepodepsala prohl.daň.poplatníka.
>>>Dále platím hypotéku, kde si mohu odečíst 19400 Kč+
>>>živ.poj.2502 Kč.Zajímalo by mě, zda si mohu udělat
>>>daň.přiznání za r.2011,/ i když do 68000 Kč nemusím
>>>přiznávat
>>>/a odečíst hypotéku a živ.pojištění, nebo je
>>>výhodnější aby si manžel odečetl částku 24000 Kč/ teď
>>Jelikož váš příjem byl pouze 15 900,- může si manžel
>>uplatnit slevu na manželku. Vy si daňové přiznání
>>podat
>>můžete. Tam, kde bylo podepsáno prohlášení vám musela
>>vyjít daň 0, z druhého budete mít zaplacenou daň a
>>tato daň se vám vrátí, pokryje jí sleva na
>>poplatníka.
>>Úroky z úvěru a ŽP však nebudou z čeho odepsat.
>
>
>Děkuji. Jsetli tomu teda dobře rozumím , uvedu poze tu
>částku 7900 Kč /tam jsem nepopisovala prohl./ a odečtu
>si slevu na poplatníka 23000Kč. To bude moje
>daň.přiznání./měli by mě vrátit 21800 Kč??/.a manžel si může
>uplatnit slevu na manželku , i když jsem si podávala
>daň,přiznání.Děkuji Veronika
Ne, nerozumíte. Do svého daňové přiznání uvedete obě potvrzení o zdanitelných příjmech, daněných zálohovou daní. To, kde jste měla podepsáno i to, kde podepsáno nebylo. Předpokládám, že ten příjem byl v jednom měsíci, protže pokud byl vyplacen ve víc měsících, mohlo se jednat o srážkovou daň. Sleva na poplatníka vám pokryje celou daň a bude vám vráceno to, co jste zaplatila. Ne víc.
Manžel si může uplatnit slevu na vyživovanou manželku, protože váš příjem byl menší než 68000,- (není to hranice pro podání vašeho přiznání). Pokud samozřejmě jste opravdu na rodičovské a pobíráte rodičovský příspěvek. Kdybyste brala PPM, tak ta se do tohoto příjmu počítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.