Re: Vyměřovací základ
Velice děkuji za odpověď, bohužel já tomu nerozumím. Resp. nemá ve mzdách nic speciálního... Dvakrát dostal odměnu, sráží se mu stravenky, jinak nic. Spíše bych potřebovala vědět, co se tam všechno počítá.
Co jste udělala špatně ? Do VZ pro odvod ZP nebo SP ?(i když je téměř shodné). Do VZ pro odvod ZP se počítá co bylo zúčtováno a zdaněno( kromě příjmů osvobozených od daně). Odměny , jsou-li to odměny ze závislé činnosti se počítají,stravenky ne.
Zaměstnanec ukončil k 31.12.2011 poměr. Pracoval celý rok. Když jsem vystavovala ELDP, zapsala jsem do vyměřovacího základu součet hrubých mezd za celý rok. Vrátili m to zpět a já se k tomu prostě nemůžu dopočítat.
Kvůli korunám Vám určitě ELDP nevrátili, vždyť oni neví, kolik dostal. Spíš bych to viděla na špatně vykázané doby (dny). Od kdy do kdy byl zaměstnaný? Byl nemocný? Máte správně kód?
Všem Vám velice děkuji za ochotu a skvělé odpovědi, jako nováček jsem byla strachy bez sebe a nyní volali ze sociálky, že udělali chybu a došlo tím pádem k nedorozumění. Ještě jednou velké díky všem za reakce.:) Petra