Re: Jde o "švarcsystém"?
Jak to, že k ničemu? My si máme před úředníky sednout na pr.el a nechat si dělat na hlavu? Náhodou sdělení od Kami mě jen utvrzuje v tom, že si to živnostníci ani firmy, které je najímají, nemusí nechat líbit a nemusí se třást strachy, že nějaký ouřada rozhodne, že jde o nelegální práci a napaří pokutu. Jen je potřeba to mít vše ošetřené tak, aby i ten ouřada musel uznat, že o žádnou nelegální práci nejde. A jak je to potřeba ošetřit, to Vám Kami napovídá.
Re: Jde o "švarcsystém"?
souhlasím, odkaz jsem si přečetl, situaci v praxi kapku znám, něco jsem i dělal pro podnikatele, takže přesně,jak psáno, nemít v tom čurbes, uzavírat platné smlouvy, ze kterých bude jasné kdo a za jakých podmínek a co dělá pro další subjekt a umět si to obhájit. Je jasné, že když zedník OSVŠ přjde v 7,00 na stavbu, mistr mu přidělí práci, nářadí a materiál, že to nebude žádné podnikání, ale švarcák. POkud ale OSVČ smluvně zajistí jako subdodávku určtou konkretní část celé stavby, vše si zajistí sám na základě smlouvy a po dohodotovení předá a vyfakturuje zadavateli, tak si myslím, že není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.