Re: Příloha PPM a RO
Nástup na PPM 2.3.2012 - RO=3/11-2/12. V tomto RO měla "odpracované" dny (čerpala D) od 16.5. do 10.6., tedy 26 dní, příjem=náhrada za D. Ostatní dny budou ve VD. Kromě toho se bude posuzovat neredukovaný denní VZ u minulé PPM (do 4 let věku dítěte u téhož zam-tele). Pokud bude výhodnější než nový, spočítaný z náhrady za D, bude PPM vyplacena z něho.
Takže to bude vypadat následovně?
březen - 0 - 31 VD
duben - 0 - 30 VD
květen 4500 - 15 VD (počítají se kalendářní dny nebo pracovní?
Já počítala kalendářní dny)
červen 6500 - 20 VD
červenec - 0 - 31 VD
srpen - 0 - 31 VD
září - 0 - 30 VD
říjen - 0 - 31 VD
listopad - 0 - 30 VD
prosinec 0 - 31 VD
leden - 0 - 31 VD
únor - 0 - 29 VD
A pokud zaměstnankyně od 1.7.2011 do teď byla zaměstnaná na DPP 1700/měsíčně mám to zapsat do Přílohy?
Ano, to porovná OSSZ, ale Vy musíte na druhé straně přílohy uvést, že pojištěnka NASTUPUJE na PPM do 4 let věku předch.dítěte, které se narodilo dne XX.XX.XXXX, a neredukovaný DVZ u první PPM, je tam na to kolonka. OSSZ spočítá nový DVZ a porovná je. PPM náleží z vyššího.
Re: Příloha PPM a RO--- !PROSÍM SPĚCHÁ!
----------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den, MOC PROSÍM, mám téměř stejný případ, ale zaměstnankyně čerpala 20,5 dne zbylé dovolené - co s tím půldnem ve vyloučených dobách - do formuláře mě to pustí zapsat jen celé číslo...
Re: Příloha PPM a RO--- !PROSÍM SPĚCHÁ!
Podle mě je to stejné, jako by 20,5 dne pracovala. Když část dne pracuje a druhá část je vyloučenou dobou, je to celý den ve vyl.dobách. V odpracované bude tedy mít 20 dní, ale nezapomeňte na soboty a neděle. Když po PPM čerpá dovolenou, je to stejné, jako by nastoupila do práce, do dnů patří i soboty a neděle. Pokud to bude možné (nepodáváte-li elektronicky, ale papírově), připište na okraj přílohy informaci pro referentku nem.poj., že šlo o 20,5 dne dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.