Vlákno názorů k dotazu Potvrz.o zdan.příjm.-prosím zkuš.mzdovky od Jano - Re: Potvrz.o zdan.příjm.-prosím zkuš.mzd Na řádcích 2,6,9 se vypisují...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2012 22:01

Jano (neregistrovaný)

Re: Potvrz.o zdan.příjm.-prosím zkuš.mzd
    Na řádcích 2,6,9 se vypisují údaje z ř.2 - což znamená ze skutečně vyplacené mzdy zam-telem, ne úřadem práce. Úřad práce by měl sám vystavit potvrzení, kolik bylo zam-cům vyplaceno na mzdách a kolik jim srazil daně.

• 15. 2. 2012 23:12

RenataH (neregistrovaný)

Máte i potvrzení o zd.příjmech od ÚP ?
    Insolv.správce by měl vystavit potvrzení podle toho, co skutečně vyplatil on (resp. zaměstnavatel), pokud jsou v potvrzení zahrnuty i mzdy, které nebyly vyplaceny, požadujte opravu.

• 16. 2. 2012 12:51

Megy

Děkuji moc za radu, podařilo se mi u ins. správce "vybojovat" opravu Potvrzení o zdan.příjmech na ř.2, částku opravil na skutečně obdržené příjmy. Ale ještě řešíme částku na ř.6 povinné pojistné SP a ZP zaměstnavatel. Správce uvádí v tomto řádku pojistné odvedené z příjmů zúčtovaných, tedy na ř.1. Domnívám se, že by mělo být pojistné opět jen se SKUTEČNĚ VYPLACENÝCH PŘÍJMŮ. Správce má údajně nějaké stanovisko od OSSZ, že se tam má uvádět celé pojistné, které byl povinen platit zaměstnavatel a ne pouze z vyplacených příjmů. Nechce ovšem sdělit o jaké ustanovení či vyhlášku se toto jeho tvrzení opírá. Myslím, že to není správně, a že si usnadňuje práci s počítáním, aby v následujících letech, kdy bude zaměstnancům od ins. správce něco vyplaceno, se nemusela jeho účetní zdržovat nějakým dopočtem pojistného ZP a SP z té zbývající částky. Děkuji moc za rady a názory.

• 16. 2. 2012 13:35

RenataH (neregistrovaný)

samozřejmě, že na ř. 6 musí být pojistné, které se vztahuje k VYPLACENÝM příjmům, nikoli zúčtovaným. Tak je to v těch řádcíh i napsáno. Požadujte opravu i tohoto řádku (proč byste měli platit daň z pojištění příjmů, které jste nedostali ?). Pokud vám někdy v budoucnu (a kdoví jestli...) insol. správce něco doplatí, pak zaplatíte i daň z pojištění (nepůjde-li o vyplacení odstupného). Teď ještě záleží na tom, zda jste nedostali vyplacené celé mzdy a nezbývá k výplyatě už jenom to odstupné, z něhož se poj. neodvádí.

• 16. 2. 2012 14:33

Megy

Re: Potvrz...pro RenatuH
    RenatoH moc Vám děkuji. Ani nevíte, jak moc jste mi pomohla. Končím letos 5. ročník na VŠ, dodělávám diplomku, pracuji ve 2 firmách (účto + mdzy) a do toho ještě ins. správce z bývalé firmy vyžaduje dokola stohy dokumentů. Vím, že spoustu věcí už bych nemusela dělat, ale přece jen dluží zaměstnancům (i mě a mému manželovi) značnou částku, takže není dobré striktně odmítat. Tolik jen, abyste věděla, jak moc jste mi pomohla. Spoustu věcí už bych měla vědět, ale hodně lidí je na tom podobně, kdyby měl den víc než 24 hodin, že? :-) Budu na opravě trvat i z toho důvodu, že máme 10 zaměstnanců v nové firmě, a roční zúčtování nebo i DP budu dělat já. Tím pádem bych vycházela ze špatných podkladů. Bohužel účetní ins. správce jim již potvrzení odeslala, takže nezbývá, než to všem zkontrolovat a přepočítat podle pásek a oznámení z ÚP. Ještě jednou Vám moc děkuji. Markéta (Megy)

• 16. 2. 2012 19:45

RenataH (neregistrovaný)

Držím vám palce,ať školu úspěšně zvládnete. Jsem ráda, že jsem vám mohla pomoct, co vím, ráda poradím, vysvětlím, jen se klidně ptejte. Před pár lety jsem také byla u likvidace jedné firmy, ale tehdy jsem jako mzdovka musela ta potvrzení vystavovat, propočítávat, potom jsem všem dělala daňová přiznání.
    Tak hlavu vzhůru a hodně radosti z té naší práce.

• 17. 2. 2012 8:44

Megy

Moc děkuji za takové lidi jako jste vy :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).