Vlákno názorů k dotazu Daň ze mzdy od markov - Re: Daň ze mzdy Ještě jedna podstatná věc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2012 10:05

markov (neregistrovaný)

Re: Daň ze mzdy
    Ještě jedna podstatná věc k tomu - nelze doplatit až v RZD - do RZD musí vstoupit řádně zdaněné příjmy, takže se musíte vrátit zpět a každý měsíc přepočítat a opravit. A RZD mu udělat nemůžete, když"šel na živnosťák a daň si dorovná sám".

• 16. 2. 2012 14:21

Olča (neregistrovaný)

On tu daň neměl sraženou vůbec.Od ledna do konec března byl na
    PU potom u nás zaměstnan a pak šel na živnosťak.
    On dostal příjem nezdaněný.Bohužel jsem na to přišla až jsem mu davala potvrzeni o výdělku.Ročni zučtovani jsem mu nedělala.
    Myslela jsem si když dělám vyuč. daně z příjmu ze zav. činnosti ,že to nějak napravím,ale asi o to bohužel příjdu.

• 17. 2. 2012 7:50

markov (neregistrovaný)

Ve vyúčtování daní se to nespraví. Proč jste mu Potvrzení vydala, když jste zjistila, že příjmy jsou špatně? Mohla jste využít zákonné lhůty 10 dnů, do které jste povinna Potvrzení vydat. Za těch 10 dnů jste mohla mzdy přepočítat, opravit a při jednání se zaměstnancem se mu pokusit to vysvětlit, nechat si podepsat např. "uznání dluhu" (pokud by podepsal), nebo ho rovnou skásnout v hotovosti.
    V minulosti platilo, že jste takový případ mohla postoupit Finančnímu úřadu, který to z pracovníka vymohl, ale ze zákona o daních z příjmů toto ustanovení vypadlo a nevím, jestli je něco takového možné podle daňového řádu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).