Re: Pojistka na blbost
Pája je "hlavička". Jasně, že není povinnost u žádné kategorie zaměstnanců.
Ale bylo by to bezva, kdybychom se mohli pojistit (rozuměj advokáti, auditoři, daň. poradci) zmíněnou pojistkou, to by se nám chyby dělaly jedna radost. Ale bohužel....
Pojišťovny jsou chytré, pro zmíněné kategorie tuto pojistku, takto konstruovanou nenabízí.
ten číselný odpovídající si asi neuvědomuje, že žádný advokát, daňový poradce ani nikdo další se na blbost nepojišťuje, neexistuje pojišťovna, která by ho pojistila a stále dělá chytrého. Nebavíme se o pojištěním odpovědnosti za škody při výkonu povolání.
Pojistka na blbost jak bylo psáno je něco jiného, takže diskuze je podle mne zbytečná.Už z dotazu bylo jasné vo co go, jen ten číselník si plete pojmy s dojmy.au
Je rozdíl mezi těmito dvěmi kategoriemi
------ do 4,5 násobku mzdy
Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli kryje případnou škodu, kterou zaměstnanec způsobí svému zaměstnavateli zaviněným porušením povinností při plnění svých pracovních úkolů.
---------- dle limitu, který si sám zvolí a je schopen také zaplatit pojišťovně----
Pojištění profesní odpovědnosti je souhrn pojištění vztahujících se na škody způsobené třetí osobě převážně odbornými profesemi, jako jsou advokáti, architekti, lékaři, autorizovaní inženýři, daňoví poradci, auditoři, účetní, notáři, pojišťovací agenti a makléři.
Jen některé profese mají povinnost danou zákonem být profesně pojištěni. Ostatní dobrovolně
Ale ne na "blbost" to je úplně jiná pojistka.
Nikdy se nic nenaučíte, pokud budete bez ohledu na to, jak vypadají fakta tvrdit pouze svou pravdu. Holt komu není rady, tomu není pomoci.
Mj. asi byste se netvářil moc dobře, kdyby vám někdo z těch povinně "profesně" pojištěných udělal škodu za x desítek milionů a pak vám tvrdil, to nic já jsem stejně pojištěn jako zaměstnanec, tak já vám to uhradím do 4,5 násobku mzdy. Zbytek holt pojišťovna nezaplatí, tak si s tím dělejte co chcete.
A je vymalováno.
Přátelé, je pozdní nedělní odpoledne, blíží se čas ukončení práce a zahájit přípravu k návštěvě místní osvěžovny a tam se odměnit za celotýdenní usilovnou činnost, takže se loučím a těším se na další narvaný týden. PS- chvíli sníh, chvíli déšť, už mi z toho asi jebne. Asi si budu muset vzít deštník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.