Re: Příjmy a výdaje z pronájmu
Uplatnit si můžete pouze úroky, ne splátku hypotéky. Když vám byla hypotéka poskytnutá, tak jste příjem také nedanil, takže teď není důvod, abyste si splátky dával do výdajů. Dále pokud se jedná o byt v OV, můžete uplatnit odpis dle zákona o daních z příjmů. Rozpis toho, co můžete přesně dát do výdajů nenajdete. Vše, co se týče pronájmu, je uvedeno v §9 zákona o daních z příjmů a dále všeobecně v §24. Musí se prostě jednat o výdaje potřebné k dosažení, zajištění a udržení příjmu z pronájmu - nájemné nebo fond oprav, pojištění, inkaso atd. Pokud budou výdaje nízké, můžete uplatnit výdaje procentem (30% z příjmů).
>>Mám prosbu.Mohu do pronájmu z bytu jako výdaj použít
>>i
>>splátku hypotéky? Vím že tam nemohu dát kauci a
>>energie .... Kde se dočtu co mohu a nemohu uplatnit?
>>Děkuji
>>za odpovědi.Lada
>
>Uplatnit si můžete pouze úroky, ne splátku hypotéky.
>Když vám byla hypotéka poskytnutá, tak jste příjem také
>nedanil, takže teď není důvod, abyste si splátky dával
>do výdajů. Dále pokud se jedná o byt v OV, můžete
>uplatnit odpis dle zákona o daních z příjmů. Rozpis toho,
>co můžete přesně dát do výdajů nenajdete. Vše, co se
>týče pronájmu, je uvedeno v §9 zákona o daních z příjmů
>a dále všeobecně v §24. Musí se prostě jednat o výdaje
>potřebné k dosažení, zajištění a udržení příjmu z
>pronájmu - nájemné nebo fond oprav, pojištění, inkaso atd.
>Pokud budou výdaje nízké, můžete uplatnit výdaje
>procentem (30% z příjmů).
Děkuji Vám za odpověď.Já jsem včera hledala a našla právě zmiňovaný zákon a paragraf....jen ten nájem tam nemá být, ale fond oprav, pojištění ano..Takže půjdu do těch 30%...Nechci dráždit fú a stejně mám úroky z hypotéky ve výši 100.000,- tak by v tom byl čert aby mi něco nevrátili, no nemám pravdu :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.