Re: Zápočtový list a doba nemoci
Mám na to stejný názor jako vy. Doba nemoci se již delší dobu na zápočtový list neuvádí. Rozhodně bych zápočtový list neopravovala. Zavolejte na ÚP dané pracovnici a vysvětlete, že se již nemoc nějaký pátek na zápočťák neuvádí.
Jen jestli to ten zam-ec nepopletl. Na ÚP při registraci dostávají spoustu papírů, které musí vyplnit nebo nechat vyplnit, tak je možné, že Vám vrátil k přepsání něco, co se přepisovat nemá, ale dostal papír k vyplnění, který Vám nepředal a má ho stále u sebe.
Nejspíš nepopletl, také se mi sem tam vrací zaměstnanci s tím, že chtějí doplnit nemoc. Já jim neopravím zápočťák, ale vystavím jim přílohu, kde nemoc v OL zapíši.
Taky zastávám stejný názor, ale já měla stejný případ, kdy referentka z ÚP poslala bývalého zaměstnance k doplnění doby nemoci v ochranné lhůtě do zápočťáku.
Na potvrzení o zaměstnání se již několik let žádné nemoci nepíší. Z ÚP si mohou přece na OSSZ zjistit, od kdy do kdy byl dotyčný na neschopence - vždyť to mají celé provázané, tak v čem mají problém?