Vlákno názorů k dotazu Statistika...neeee od majkaH - Re: Statistika...neeee No jeje, napoprvé jsem poctivě vyplnila, co...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2012 21:27

majkaH (neregistrovaný)

Re: Statistika...neeee
    No jeje, napoprvé jsem poctivě vyplnila, co by pro statistiky člověk neudělal, že. Odměnili se mi haldou dalších formulářů, na ty jsem se vykašlala. Přišla mi upomínka, druhá... tak jsem jeden z nich vyplnila. Ručně, téměř nečitelně, s poznámkami, čemu tak úplně přesně nerozumím, občas s logickou chybou, občas s upozorněním, že toto z našeho účta vyčíst nelze, protože máme jinou analytiku. Světe div se, od té se nám neozvali a ani nevymáhali ty ostatní nevyplněné formuláře...

• 23. 2. 2012 8:28

danielak (neregistrovaný)

codí mi to občas,ale ne doporučeně,tak to majitel vyhazuje do koše a prý kdo mu dokáže,že to přišlo

• 23. 2. 2012 11:57

zdeni (neregistrovaný)

tak mě třeba pak chodí upomínky do datové schránky :(

• 23. 2. 2012 12:01

JirkaZ (neregistrovaný)

Nikdo mu nic dokazovat nebude, protože nemusí.

Povinnost posílat výkazy je dána Zákonem o státní statistické službě, který prostřednictvím Programu statistických zjištování určuje okruh zpravodajských jednotek, které mají povinnost daný výkaz předložit.

Jestli ČSU obálky pošle nebo ne, je víceméně jeho dobrá vůle.

Jak známo, neznalost zákona neomlouvá, v tomto případě je neznalost oceněna na 100.000,- Kč za neposlání výkazu. Jestli je to hodně nebo málo, necht posoudí každý sám.

Na www.czso.cz lze nalézt statistickou povinnost pro každou firmu včetně elektronických výkazů.

Takže dle mého názoru by výkazy měly být odeslány. Na rozdíl od Vás nemám jistotu, že mi případnou sankci nepředepíše majitel k úhradě. Jak kvalitní a pravdivý je obsah výkazu, je ovšem již jiná záležitost.

• 23. 2. 2012 20:16

statistika (neregistrovaný)

Díval jsem do vyhlášky 275/2011 co vyšla ve sbírce a tam je okruh definován jako třeba ekonomické subjekty provozující rostlinnou výrobu. To mají povinnost vyplnit výkaz všichni?

• 24. 2. 2012 8:22

JirkaZ (neregistrovaný)

Tato definice právě říká, že všechny ekonomické subjekty provozující rostlinnou výrobu mají danou statistickou povinnost. Nikdo z těchto subjektů se tedy nemůže vymlouvat na to, že "nevěděl", "nedostal", "nebyl informován" apod.

Osobně to řeším tak, že se na začátku roku podívám na internet, jaké výkazy po nás ČSÚ chce, stáhnu elektronické formuláře, vyplním a pošlu. přijde mi to rychlejší než zkoumat, jak se této povinnosti vyhnout.

• 24. 2. 2012 10:16

LeSt (neregistrovaný)

>>Díval jsem do vyhlášky 275/2011 co vyšla ve sbírce a
    >>tam je okruh definován jako třeba ekonomické subjekty
    >>provozující rostlinnou výrobu. To mají povinnost
    >>vyplnit výkaz všichni?
    >
    >Tato definice právě říká, že všechny ekonomické
    >subjekty provozující rostlinnou výrobu mají danou
    >statistickou povinnost. Nikdo z těchto subjektů se tedy nemůže
    >vymlouvat na to, že "nevěděl", "nedostal", "nebyl
    >informován" apod.
    >
    >Osobně to řeším tak, že se na začátku roku podívám na
    >internet, jaké výkazy po nás ČSÚ chce, stáhnu
    >elektronické formuláře, vyplním a pošlu. přijde mi to
    >rychlejší než zkoumat, jak se této povinnosti vyhnout.

hmmmm . tak jsem na to koukla a EJHLE!!! Máme povinnost vyplnít výkaz o úplných nákladech práce. Pro jistotu jsem tam volala. Paní řekla, že nás příští týden obešle. No mám hroznou radost, bo jsem to už jednou dělala a protože účetní program některé věci neumí vyfiltrovat, pěkně jsem se s kalkulačkou zapotila. ACH JO! A teď je to tu zas :-((((
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).