Re: PROSÍM - promlčecí lhůta - pojistné
Někde jsem četla, že pokud neuhradíte do určitého termínu který je uveden ve smlouvě můžete tím přijít o již naspořené fin. prostředky. Tuto dobu si každá společnost určí sama a sankce také.
A životní pojištění je člověk povinen platit, když už si ho pořídí :-(
Takže bych zaplatila. Pokud nedohledáte, že máte vše zaplaceno, což je asi problém.
To máte pravdu, to je problém, protože bankovní výpisu doma fakt 10let neskladuju a když požádám banku o kopii, tak za každou zaplatím 75,- Kč, tj. 9000,- za těch 10 let. Kdyby se ozvali třeba, že jim chybí platba před rokem, tak jim to snadno dokážu, že jsem zaplatila, ale takhle jsem téměř bezmocná i když jsem si jistá, že mám vše zaplaceno.
ČSOB? Ozvali se asi po 8 letech, těžko hledat..
Byla jsem ve stejné situaci. Výsledek :v pojišťovně skutečně chyběla platba a konkrétně hned ta první,která se platí agentovi hotově při uzavření.To jejich posouvání je genialní pro zastření. I když jsem prokázala, tak jsem radši zaplatila - u mě šlo o dvě stovky a na "princip" jsem se vykašlala a přešla k jiné pojišťovně
>>>>Ozvala se pojišťovna, že někdy jsme nezaplatili na
>>>>životní pojištění 3měsíce. Platby prý posouvají,
>>>>takže
>>>>dluh mohl vzniknout třeba před 9 lety. Platí i zde
>>>>3letá
>>>>promlčecí lhůta?
>>>
>>>Někde jsem četla, že pokud neuhradíte do určitého
>>>termínu který je uveden ve smlouvě můžete tím přijít
>>>o
>>>již
>>>naspořené fin. prostředky. Tuto dobu si každá
>>>společnost určí sama a sankce také.
>>>A životní pojištění je člověk povinen platit, když už
>>>si ho pořídí :-(
>>>Takže bych zaplatila. Pokud nedohledáte, že máte vše
>>>zaplaceno, což je asi problém.
>>To máte pravdu, to je problém, protože bankovní
>>výpisu
>>doma fakt 10let neskladuju a když požádám banku o
>>kopii, tak za každou zaplatím 75,- Kč, tj. 9000,- za
>>těch
>>10 let. Kdyby se ozvali třeba, že jim chybí platba
>>před rokem, tak jim to snadno dokážu, že jsem
>>zaplatila,
>>ale takhle jsem téměř bezmocná i když jsem si jistá,
>>že mám vše zaplaceno.
>
>A co požádat o výpis plateb pojištovnu ?
>
>Opravdu si bankovní výpisy nearchivujete ?
>
>Za tak dlouhou dobu si opravdu výpisy nearchivuju, byly jen papírové a i tak mám pocit, že bych si doma mohla zřídit kancelář na domácí účetnictví, kdybych měla mít vše 10let založené. Jinak děkuji moc za rady, myslela jsem si, že to dopadne tak, že jim zase jen zaplatím.
>
>
Takže pro všechny, které to zajímá. Můj údajný dluh vznikl na začátku pojištění, tj. před cca. 17 lety. Nezbyde mi nic jiného než zaplatit, protože důkazní břemeno je na mě a já doklady tak staré nemám a banka může jen 10let zpátky. Jediná obrana - ke každé platbě napsat na který měsíc je určena (pak nepřichází v úvahu trvalý příkaz). Ještě mě napadá, zajít každý rok na pojišťovnu a nechat si od nich písemně potvrdit, že mám vše zaplaceno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.