Re: Příjem osvobozený - § 10 odst.3
Děkuji za odpověď, to je jasné, v přiznání bude uveden a podepsán ten komu to patří. A co účetní, která má ŽL a vede doklady firmám a není daň. poradkyně, tak ta snad za toho jedince to DP zpracovat může, je tam přece stejně vždycky podepsána ta FO,které to patří ona se nikde pod to nepodepisuje a přesto si touto činností může vydělávat nebo je v tom nějaký háček? Tady to dělají všechny účetní, oni obyč.lidé nevědí co a kam vyplnit a když mají 1 fa za rok, tak je pro ně daň. poradkyně trochu drahý luxus.
Nevím, kam míříte, ale ono dělat opravdu složitý dort je nezáviděníhodná práce na celý den a dělala jsem pro kamarádky na dětskou párty 5 dortů v 1 týdnu, nejsem cukrářka a byl to jednorázový přivýdělek a kvůli tomu si opravdu ŽL dělat nemíním.Možná byste si to měla zkusit, abyste viděla, že to není sranda, navíc mám nemocnou páteř, takže do normální práce nemůžu, tak holt člověk hledá občas něco, čím by dětem přilepšil, opravdu nevím, co vám na tom vadí a co mi závidíte, já bych byla radši zdravá a šla normálně do práce.
1 zakázka=1 zaplacená částka=jednorázový příjem, když někdo prodává kapry ze svého rybníka, tak jich taky může prodat 100 a ne jen jednoho, když prodám papriky ze své zahrádky, tak jich taky prodám třeba kilo a ne 1 papriku, pořád je to příjem do 20000,- kč a kdybych dělala 1 dort velký nebo 10 malých za stejnou cenu, tak pořád to byla jednorázová akce,vícekrát se to neopakovalo. Tak klidně polemizujte, ale nevím proč se do mě takhle navážíte. Jsou jiní, kteří si vydělají mnohem víc, nikde to neuvádí a nikdo na ně nemůže. Já se jen slušně zeptala a místo toho mě tady rozebíráte, jak nějakého okradače státu, děláte jak kdybych si přivydělala miliony. Vy asi s penězi problémy nemáte, protože jinak byste se na to dívala jinak.
Rozum do hrsti. Co by komu prokazovala ? Jak FÚ zjistí, že měla Pája nějaké jednorázové příjmy, když k tomu není nikde žádný papír ? A myslíte, že dámy na FÚ mají snahu se zabývat tím, kolik dostala za 5 dortů ? A jestli vůbec něco dostala ?
Na místě tazatelky bych se tím vlbec nezabýval.
>>>>>
>>>>>
>>>>>no jo, tak pět dortů to vysvětluje. ale se pak dá
>>>>>polemizovat o tom, jestli je to jednorázový příjem:-)
>>>>
>>>>1 zakázka=1 zaplacená částka=jednorázový příjem, když
>>>>někdo prodává kapry ze svého rybníka, tak jich taky
>>>>může prodat 100 a ne jen jednoho, když prodám papriky
>>>>ze
>>>>své zahrádky, tak jich taky prodám třeba kilo a ne 1
>>>>papriku, pořád je to příjem do 20000,- kč a kdybych
>>>>dělala 1 dort velký nebo 10 malých za stejnou cenu,
>>>>tak
>>>>pořád to byla jednorázová akce,vícekrát se to
>>>>neopakovalo. Tak klidně polemizujte, ale nevím proč
>>>>se
>>>>do mě
>>>>takhle navážíte. Jsou jiní, kteří si vydělají mnohem
>>>>víc, nikde to neuvádí a nikdo na ně nemůže. Já se jen
>>>>slušně zeptala a místo toho mě tady rozebíráte, jak
>>>>nějakého okradače státu, děláte jak kdybych si
>>>>přivydělala
>>>>miliony. Vy asi s penězi problémy nemáte, protože
>>>>jinak byste se na to dívala jinak.
>>>
>>>aha, tak ty dorty si objednal a zaplatil jeden
>>>člověk?
>>>tak pokud to prokážete, není co řešit.
>>
>>Rozum do hrsti. Co by komu prokazovala ? Jak FÚ
>>zjistí, že měla Pája nějaké jednorázové příjmy, když k
>>tomu
>>není nikde žádný papír ? A myslíte, že dámy na FÚ
>>mají
>>snahu se zabývat tím, kolik dostala za 5 dortů ? A
>>jestli vůbec něco dostala ?
>>
>>Na místě tazatelky bych se tím vlbec nezabýval.
>***************************************
>Dámy z FÚ to začne zajímat ihned jakmila tazatelku
>někdo práskne: nejspíšš to bude ten kdo u těch dortů
>nejvíce mlaskal.
>
>
>přesně tak. sousedská závist je mocná čarodějka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.