Re: Zvýhodnění na děti - zrušení
Uplatňování zvýhodnění na děti je právem zaměstnance a když chce změnu, zapíše to do prohlášení a vy to musíte akceptovat.
Proč to chce udělat je její věc. Je na ní, zda vám důvod sdělí nebo ne. Vaší povinností rozhodně není zjišťovat důvod, pokud ho vám ho sama neřekne.
Proč by měla něco vracet? Máte doloženo studium dítěte? Jistě máte, tak až podepíše v prohlášení změnu, že už nechce dál zvýhodnění uplatňovat a od kdy,tak prostě zvýhodnění zastavíte.
Něco jiného by bylo, kdyby studium doložené nebylo, ale to jste jistě zkontrolovala do 15.2., kdy měla nejpozději podepsat prohlášení na rok 2012 a rozhodnout se, zda chce provést roční zúčtování za rok 2011. Nebo snad víte, že studium doložené nemáte a přesto jste zvýhodnění uplatňovala?
Uf to jsem si oddechla. Jste moc hodná, že pomáháte. Už jsem z toho úplně na hlavu....pořád čtu a studuji, až jsem z toho celá zmatená ( zažila jsem kontrolu z fú...no nic moc)
Byla by jste tak hodná a nahlídla ještě kolegyni do dotazu - nikdo neodpověděl moc, moc, děkujeme za rady.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=917478
Samozřejmě souhlasím s odpovědí xy, ale pokud máte se zaměstnanci dobré vztahy, určitě neuškodí, když se paní zkusíte zeptat, proč nechce uplatňovat. Oni někdy s něčím přijdou a když se s nimi bavíte, zjistíte, že jim "někdo řekl..." a ve skutečnosti je to jinak. Můžete jí říct, že vám do toho nic není, ale že jí chcete třeba poradit...
No proto jsem jí řekla, aby přišla v pondělí, abych jí poradila, ale co když právě už jí bonus nenáležel ( a ona neměla nárok- na mě to tak působilo- jen pocit ) tak jí poradím, aby si udělala daňové přiznání, že jí pomohu ?
Přece nebudu dělat "mrtvého brouka"- když bych to měla případně opravit a z druhé strany do případných oprav se mi nechce´- už mám vyúčtování hotové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.