Re: mateřská na záskok
bylo by potřeba se podívat, jaké je přesné znění vaší pracovní smlouvy - předpokládám, že tam nemáte napsáno, že jde o záskok za mateřskou dovolenou, protože v tom případě by vám prac.poměr skončil po 28 týdnech její mateřské dovolené (pak už nejde o m,ateřskou, ale o rodičovskou dovolenou). teprve potom je možné poradit, jinak se můžeme pouze dohadovat.
Podle mého názoru, pokud je to napsáno takto, váš PP skončil v den, kdy byly dítěti 3 roky. Na dobu neurčitou by přešel, kdybyste den po 3.narozeninách dítěte vykonávala práci, ale jak jsem pochopila, vy sama jste v té době už byla na MD, tzn. práci jste nevykonávala. Zaměstnavatel měl vystavit dodatek od těch 3.narozenin nebo měl nyní vystavit novou prac.smlouvu.
Volala jsem na personální oddělení a bohužel mi ani personalista nedokázal říct, jestli jsem zaměstnaná nebo ne ... takže podle mě na to zapomněli a od září mě měli odhlásit ze SP a ZP. Děkuji za radu, zkusím s nimi sjednat novou pracovní smlouvu, pokud na to přistoupí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.