Re: nárok na odstupné
Děláte si legraci ? Nechápu, jak jste mohla "přejít do další mateřské" aniž byste informovala zaměstnavatele. Den po třetích narozeninách prvního dítěte jste byla povinna nastoupit do práce nebo zaslat neschopenku . Zaměstnavatel tak zřejmě bral vaši nepřítomnost jako absenci. Přece jste nemohla jen tak zůstat doma ?
Zaměstnavatel vás měl vyzvat k nástupu do práce s tím, že jinak vám bude psát áčka . Nějak nechápu ani vás, ani zaměstnavatele, že jste to nechali dojít tak daleko. A vy jste nepobírala PPM ?
co jste mu nedala písemně? Pokud jste pobírala PPM, tak žádost o PPM jste musela přece zam-teli předat. Pak jste mohla požádat o čerpání dovolené, to jste neudělala. A pokud jste nepožádala o čerpání rodič. dovolené, tak jste ji ze zákona nastoupila do 3 let dítěte (toho druhého dítěte). Takže Vy teď nastoupíte zpět do práce 1.PD po 3. naroz. druhého dítěte. Budete mít také nárok na čerp. dovolené, která Vám zbyla z doby po MD.
Také mi není jasné, proč zaměstnanci museli podepisovat nové PS. Přece neměli všichni zam-ci PS na dobu určitou. Pokud měli na dobu neurčitou, pak nebyl důvod něco měnit a podepisovat novou smlouvu. To by se řešilo až s novým majitelem, buď by přešli pod novou firmu a nebo by dostali výpověď a odstupné a kam by pak tito zam-ci šli pracovat, by bylo jejich rozhodnutí.
>>>>>>>
>>>>>>>Děláte si legraci ? Nechápu, jak jste mohla "přejít
>>>>>>>do další mateřské" aniž byste informovala
>>>>>>>zaměstnavatele. Den po třetích narozeninách prvního
>>>>>>>dítěte jste
>>>>>>>byla povinna nastoupit do práce nebo zaslat
>>>>>>>neschopenku .
>>>>>>>Zaměstnavatel tak zřejmě bral vaši nepřítomnost jako
>>>>>>>absenci. Přece jste nemohla jen tak zůstat doma ?
>>>>>>>Zaměstnavatel vás měl vyzvat k nástupu do práce s
>>>>>>>tím,
>>>>>>>že jinak vám bude psát áčka . Nějak nechápu ani vás,
>>>>>>>ani zaměstnavatele, že jste to nechali dojít tak
>>>>>>>daleko. A vy jste nepobírala PPM ?
>>>>>>
>>>>>>V den třetích narozenin jsem měla již pár dní před
>>za-telem nechtěli o odstupné soudit a o práci přijít
>>-
>>protože do teď nikdo z nich neví, jestli si nový
>>zaměstnavatel zrovna je veme k sobě dál, tak smlouvy
>>na
>>dobu určitou podepsali
tak se může stát, že jim PP na dobu určitou skončí, žádný nový zam-tel je nepřevezme a odstupné také nedostanou
>výhodné je to samozřejmě jen pro zaměstnavatele, který
>se zbavil zodpovědnosti. Proto teď hledá záminku, jak
>se zbvit mě, aby mi také nemusel dávat odstupné,
>protože já samozřejmě novou smlouvu na dva měsíce
>podepisovat nebudu.
pokud Vás nebude zam-tel chtět, tak Vám dá výpověď a budete mít nárok na odstupné
proplacení dovolené - špatně, neboť jste měla dovolenou čerpat
dovolená se proplácí při ukončení PP
na sociálce se žádá o PPM
na kontaktním místě se žádá o RP, ten jste si zvolila vždy do 3 let dítěte
ale to jste měla sdělit i zam-teli, jak chcete být s dítětem dlouho doma
pokud jste tak neučinila, tak to znamená, že zam-tel počítá, že budete doma do 3 let dítěte
a jakým způsobem jste řešila nástup na 2. MD? předala jste zam-teli žádost o PPM? Pobírala jste vůbec na 2. dítě PPM?
Nevím o tom, že by existovalo něco jako žádost o prodloužení mateřské. A nic jako prodloužení mateřské taky neexistuje.
Pokud jste po druhé MD nepožádala zaměstnavatele o poskytnutí RD, má se za to, že jste tak učinila konkludentně, a to do 3 let druhého dítěte.
Nárok na odstupné rozhodně nezaniká jen proto, že si to vymyslí zaměstnavatel. Na odstupné dle zákona buď nárok máte nebo ne. Podle toho, jak je ukončen PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.