Re: Hodinový průměr
Správně by se měl stanovit pravděpodobný průměr v okamžiku, kdy je poprvé potřeba a používat stejný celé čtvrtletí. Ve vašem případě to bylo už při lednové mzdě, potřebovala jste platit lékaře. 10,- na hodinu mi přijde jako dost velký rozdíl. Na druhou stranu se jedná jen o pár hodin. Uvažte sama.
Re: Hodinový průměr
Moc Vám děkuji p. Líbo, zase jste mi odpověděla jako jediná. Opravdu jsem z toho už neštastná. Nejjednodužší by byl stanovit pravděpodobný průměr jako jejich hodinovou mzdu.Ale když se zamyslím, že pravděpodobný hod. průměr má být ten, který nejvíce bude odpovídat skutečné mzdě a právě první 3 měsíce budou pracovat převážně úkolem. V lednu jsem si to ani neuvědomila. Teď kdybych přepočítala průměry v únoru, nebyly by stejné ve všech třech měsících. Kontrolovat by to měl úřad práce a ten jak jsem se informovala bude kontrolovat jestli je dodržován ZP ve prospěch zaměstnance. V lednu šlo celkem pouze o 32 hodin lékaře, takže to asi přepočítám ve prospěch zaměstnance.
Ještě jednou Vám děkuji a přeji pěkný večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.