Re: rozlišení účetních prací
přijímám fakturu... účetnictví se fakturuje jednou ročně.... a loni jsem to účtovala přes dohadnou položku... a teď nevím, jestli to tak mělo být nebo, ne a jestli to mám letos udělt stejně jako loni, ale částka není problém zjistit, je uvedena částka účta 1 - 12 /2010 a pak částka za přiznání. Tak teda myslíte, že přes ten dohad je to v pořádku?
Záleží jakou máte smlouvu, pokud tam je měsíční paušál a částka za závěrku, a takto je to i fakturované, tak by se to dalo dát přes dohadné položky. Ale zase pokud je to každý rok stejné a opakující se, tak bych DP neřešila. A oni Vám to účetnictví dělají každý měsíc, nebo až teď na konci roku?
Já znám situaci, kdy zpracovávám účto měsíčně a fakturuji měsíčně, přece nebudu dělat někde celý rok zadarmo, a nebo to zpracuji 1x ročně a pak fakturuji ročně. Prostě co udělám, vyfakturuji.
Já si nemůžu pomoct, ale fa vyfakturovaná v březnu 2012 by měla jít do 2012, pořád mi to nesedí, hledám mouchy asi tam kde nejsou.
Ale těmi DP asi nic nezkazíte. Služby v tom roce spotřebovány byly, jsou vyčíslitelné, pokud vezmete časové hledisko, tak ano.
a co na to vaše účetní? Máte účetní a sama si účtujete dohady a přemýšlíte o nich?
...pokud víte, na čem paní z FU lpí, tak bych se přizpůsobila:o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.