Re: Motocykl v účetnictví -nedaňově?
Ano, firma je s.r.o. a jediná osoba v ní (společník a zaměstnanec v jednom) , který tudíž rozhoduje o všech finančních transakcích koupil jménem této s.r.o. motocykl. Kdyby ho koupil soukromě, tak tím nebudu vůbec zabývat :o).
Teď mi jde o to jak ty náklady nedaňově vyřešit -jestli letos jednorázově, nebo každý rok odpisy nedaňově a nikdy do ZD neuplatnit.
Prosím jestli mi někdo může skutečně poradit a odpovědět na můj dotaz :o)
Děkuji
Jana
Společník ji údajně používá pro lepší pohyb po městě, kde se s autem nedá zaparkovat (provozovna je v centru většího města), ale navíc má s.r.o. ještě auto tím jezdí pro zboží), z toho ani jedno není poskytováno pro soukromé jízdy společníka. Proto se mi zdálo malinko divné, že by měl před provozovnou jedno auto a jednu motorku, kterými jezdí pouze služebně a FÚ by mu to uznal.
Jana
== se mi zdálo malinko divné, == tak si o tom nechte zdát ale jednejte dle pokynů chlebodárce což vám nesmí býtdivné ! Držte se hesla: Kdo se diví - je mu divno, kdo
si hoví - je mu h.... i kdyby na tu motorkunavíc používal paušál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.