Vlákno názorů k dotazu Staré závazky od Jannka - Re: staré závazky řeším podobné, něco jsem obtelefonovala, zda...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2012 17:35

Jannka (neregistrovaný)

Re: staré závazky
    řeším podobné, něco jsem obtelefonovala, zda jsou ty doklady zaplacené a zda z účtu či hotově nebo složenkou atd. Ideálně, když mi řekli, že zaplaceno v hotovosti, tak jsem to vydala z pokladny, protože to evidentně majitel zaplatil ze svého a doklad jaksi neodevzdal. Horší, když to bylo hrazeno z účtu a já zjistila, že v bance místo závazky to bylo dáno znovu do nákladů.

hodně štěstí

• 11. 3. 2012 17:45

p. (neregistrovaný)

Jestli tomu dobře rozumím, prostě jste do inventury závazků učinila poznámku placeno v hotovosti. Jenže to už přece nemůžu dát do nákladů, když je to z roku 2007 nebo snad ano? Už si zoufám. A dálší věc, závazky z roku 2007 musím všechny přičíst k zisku, že? Takže do uzávěrkových operací?

• 11. 3. 2012 18:02

Jannka (neregistrovaný)

Mě se podařilo dohledat v šanonech doklady, kdy bylo účtováno
    třeba 518//321 , ale nenašla jsem proúčtovanou úhradu. Pak jsem dohledala, že to byly třeba telefony uhrazené složenkou, tak to jsem dala natvrdo pokladnou letos, přestože to ze svého zaplatil třeba v roce 2006, ale daňově do nákladů to bylo správně v 2006.
    Některé zůstatky na 321 se mi dohledat nepodařilo. Šla jsem fyzicky do šanonů 2006, ale to mi nepomohlo. Paní účetní , která účtovala přede mnou zemřela. Její program nemám, nemám se kam podívat, účtování netiskla, tak mám jen šanony s prvotními doklady. Paráda. Tak mám na 321 zůstatek, který asi nikdy nedohledám. Takže je variatnta, že to zdaním nebo natvrdo vyruším proti pokladně, což se mi sice nelíbí, ale co s tím ?Fyzicky jsem vytahala faktury z roku 2006 a vyškrtala uhrazené, ale nepasuje to na nic.Tak Vám nevím. Nevím, zda předpokládat, že když je to 321 tak to muselo být také v nákladech? Takže raději zdanit? Kdyby to nebylo zaplacené, tak předpokládám, že by se už někdo ozval s upomínkou, což se neděje. Takže to zaplacené asi bylo. Tak také nevím, co s tím.

• 11. 3. 2012 18:36

p. (neregistrovaný)

Jak jsem zjistila, vedete účetnictví. Já bohužel DE.
    Takže výdaje můžu mít až po zaplacení. Zítra zdivočím telefon, ale na druhé straně mám strach, že mu ještě více ublížím. Už tak platí dost velkou exekuci. V každém případě moc děkuji za povzbuzení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).