Re: staré závazky
Jakým způsobem měl zdaněný minulý rok 2010? Doklady má číslované? Účetnictví jste přebrala kdy? O jakou částku se jedná za rok 2010? Obvolala bych pouze faktury, které by mohly přejít do r. 2011. Pokud byly uhrazeny v r.2011, dám do výdajů, pokud 2010 - poznamenala bych si pouze na doklad, že byly uhrazeny, ale jinak bych s tím nedělala nic. Dala bych je mimo, když je předchozí účetní nezaevidovala. Vůbec bych se nezabývala roky 2005, 2007.
Přebírala jsem asi před měsícem, ještě navíc jsem dodělávala za r. 2010 DPH. Podnikatel hodil všechno za hlavu a lítá ve dluzích. Ještě mě napadlo, že když v předchozích letech uplatnil DPH na odpočtu, jestli nebudu muset zase dodatečným přiznáním DPH vrátit. Nevíte???
Pokud bylo uplatněno DPH, tak se to bude muset řešit - to jednoduše neodsunete bokem. Zkuste obvolat dodavatele. Pokud má navíc dluhy a firma nefunguje, tak je větší pravděpodobnost, že se bude o něj zajímat i FÚ (pokud se ozvou dodavatelé). Zaměřte se na r. 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.