Re: Cestovní náhrady - s.r.o. - PROSÍM!
dobrý den pane Vladimíre, chtěla jsem Vás požádat o Váš názor. Narazila jsem na problém: zam-nec v s.r.o.občas používá své osobní vozidlo ke služebním účelům. Pro výpočet dle ZP mám použít kombinovanou spotřebu daného vozidla, pokud však v TP není uvedeno, použiji aritmetický průměr uvedených spotřeb. Jde mi o to, jak zjistit, že poslední údaj za lomítkem je kombinovaná spotřeba. Mám v TP uvedenou metodiku 692/2008A, což jsem vygooglila, že se jedná o metodiku, která pojednává o emisích a vůbec ne o spotřebách. Prostě, že uvedení metodiky ES.....neznamená, že poslední číslo je údaj pro kombinovanou spotřebu. Jde o to, že to co jsem vygooglila nemusí být také ještě správné. Připadám si jako úplný blázen. V ZP je to uvedeno jasně, ale jaksi v TP už to tak jasné není. Nevím, čeho se mám chytit. Co vy si o tomto problému myslíte. V mém případě jsem pro aritmetický průměr (pro nás to i vychází trošku výhodněji) - takže při případné kontrole by nám FÚ mohl něco z nákladů vyhodit. Zatím jsem ale připravená se hájit zuby nehty, dokud někde jasně nenajdu napsáno, že poslední údaje jsou kombinovaná spotřeba. Děkuji Vám za případnou odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.