Re: exekuce - s kým se poradit
§ 288
"Požádá-li o to plátce mzdy, oprávněný nebo povinný, určí soud, jaká částka má být v příslušném výplatním období ze mzdy povinného sražena, a je-li více oprávněných, kolik z ní připadne na každého z nich."
Pročtěte si § 276 - 302 OSŘ a NV 595/2006 Sb.
Zadáte-li si tady do vyhledávače slovo "exekuce", zjistíte, že se tu nějaká počítá několikrát do týdne. Pan "..." nabízí šikovnou kalkulačku.
Píšete, že exekucí má několik najednou. Tím myslíte, že přišlo několik stejný den? Potom rozpočítáte poměrně a v tom by vám uvedená kalkulačka pomohla.
nepřednostní přišla v lednu, v únoru přišla přednostní a nyní další nepřednostní. Nabytí právní moci ještě nemám. Zabavitelnout část deponuji. Snažím se to pochopit i dle dotazů tady na diskuzích, ale mám problém s těmi výpočty 1/3 a 2/3. Nevím, jak tu zabavitelnou částku správně rozdělit.
Z první třetiny srážíte podle pořadí, takže tam se vám na první místo dostala ta první nepřednostní. Z druhé třetiny se sráží přednostní, takže tam je první přednostní.
Teď záleží na tom, která bude dosrážená dřív. Jestli ta nepřednostní, dostane se vám přednostní na první místo v obou třetinách a budete obě třetiny posílat na tuto exekuci.
Kdybyste měla první dosráženou přednostní, tak budete ve srážkách pokračovat jen z jedné třetiny a až po dosrážení první nepřednostní začnete srážet druhou nepřednostní, tj. tu, která přišla poslední.
Prní mi příšla nepřednostní, pak přednostní a teď nepřednostní. V účetnictví mám tabulku, která mi to spočítá, ale nejsem si tím jista. Nějak mi ty exekuce nelezou do hlavy.
má 14254 čistého. nezabavitelné minimum mi vyšlo 8646. No a teď nevím, jak naložit s částkou 5608,-.
První začnete srážet z první třetiny nepřednostní, potom z druhé třetiny přednostní. Částka zabavitelná bez omezení se přičítá k přednostní. Druhá nepřednostní se zatím zařadí do pořadí.
Zaměstnanec je svobodný a bezdětný?
Potom 14254 - 5842 = 8412
8412 : 3 = 2804
Na první nepřednostní 2804, na přednostní 2804, třetí třetinu přičtete k základní nezabavitelné částce a vyplatíte zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.