Re: přen.daň.povinnosti-oprava plyn.kotl
Měli by to vědět technici kteří ho opravují, jaký to je kotel.
Byla zde odpověď, že.... "pokud jeho produkce tepla je využita pro výrobu, je to kotel průmyslový. Pokud třeba slouží k vytápění supermarketu, je to kotel domácí"...
Třeba zde nabízí kotle a mají je rozlišené na domácí (do 50kW) a průmyslové (na 50kW)
http://www.atoma.cz/index.php/kpt-80-500-kw
Je to složité, pokud fakturujeme opravy těch velkých, tak vždy do textu dám oprava průmyslového kotle, aby nebylo pochyb.
Ještě k těm opravám- mám papír ze Siaku, že oprava a údržba plynových bojlerů patří do 95.22.10, oprava průmyslových bojlerů do 33.12.19, tj. nejsou v režimu a vy říkáte, že opravy kotlů i ostatních plyn.spotřebičů patří do režimu přenesení. Tak co vy na to.
To jsem kopírovala z GFŘ zde řádek 20:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/2012_DPH_RC_tabulka.xls
a v kodu 95.22.10 jsem nic takového nenašla (jen elektrické spotřebiče na vytápění) :-(
95.22.10 Opravy přístrojů a zařízení převážně pro domácnost, dům a zahradu
Z:
- opravy elektrospotřebičů pro domácnost, např. ledniček a mrazniček, myček nádobí, praček a sušiček
pro domácnost, domácích elektrických spotřebičů na vaření a vytápění, vysavačů a jiných malých
domácích spotřebičů
- opravy domácího a zahradního vybavení, např. sekaček trávy, vysekávačů rohů, foukačů sněhu
a listí, zastřihávačů atd.
Průmyslový kotel je takový kotel, který neslouží k vytápění objektů, ale slouží pro technologické účely, např. v továrnách. Domácí kotel může být třeba i 120 kW pokud slouží k vytápění třeba paneláku. Toto je názor mého šéfa (dlouholetého plynaře,revizního technika,tvůrce několika předpisů TPG).Toto jsem i konzultovala na Finančním úřadě a FÚ v J.Hradci má stejný názor. Posílala jsem kvůli pojmu "domácí kotle" a "průmyslové kotleů dotaz na GFŘ,čekám na jejich odpověď.
Je to tak domácím kotlem je kotel, který je nejen v domácnostech, ale vytápí i budovy využívané pro potřeby lidí, takže i obchod, poliklinika, sklad apod. Průmyslový by měl být ten co je používaný při průmyslové výrobě, ale myšleno ne pro vytápění haly, ale pro daný proces, např. pro roztopení pece při tavení apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.