Re: stavebnictví - odpovědný zástupce
Ukončení výkonu funkce odpovědného zástupce může oznámit i sám odpovědný zástupce.
Oznamuje-li ukončení výkonu funkce sám odpovědný zástupce, musí současně prokázat, že o ukončení výkonu své funkce informoval předem písemně podnikatele.
Pokud jste tuto funkci vykonával na základě pracovní smlouvy a ta byla již dávno ukončena, tak myslím, že nemají právo něco po Vás chtít. A měli povinnost ŽU nahlásit do 15 dnů od ukoneční nového zástupce.
Re: stavebnictví - odpovědný zástupce
Ano, toto vše vím. Ale přesto všechno, když jsem přišel na ŽU, a vysvětlil jim situaci mne neinformovali o dalším vhodném postupu.Já trvám na tom, že chybu udělala společnost, která nenahlásila nového nástupce. Na ŽU mi řekli, že mám nejprve písemně odstoupit od vykonávané funkce a teprve potom jim mohu sdělit totéž, a oni mne "vyřadí". Argumentoval jsem tím, že jsem se společností rozvázal pracovní poměr, na základě kterého jsem svolil s vykonáváním zmíněné funkce, a tudíž jsem nemohl ani při dobré vůli tuto funkci dále vykonávat, protože jsem k tomu neměl žádné pravomoce a možnosti, které by určovala jakákoliv smlouva o spolupráci. Chci pouze, aby společnost uznala svou chybu (a chápu, že s tím mají problém vzhledem k postihu a nemilým následkům z této skutečnosti vyplývajících), a tu napravila a k datu mého odchodu ze společnosti si určila někoho jiného. Kam se mám obrátit v případě, že ŽU mi není ochoten pomoci? Děkuji s pozdravem Porwisz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.