Re: Musí vést PÚ?
>>>>>>dobrý den prosím o radu, jsem zaměstnanec, na RD mám
>>>>>>FVE a nevím do kterého řádku v DPFO uvést příjmy z
>>>>>>FVE, nevedu DE ani účetnictví a nemám ŽL.
>>>>>>Díky za radu
>>>>>Já teda nevím, ale nemáte jako vlastník FVE vést
>>>>>povinně podvojné účetnictví?
>>>>
>>>>to právěš nevím a nemůžu to nikde vyčíst
>>>Zadejte si tady do vyhledávače FVE a vyjede Vám
>>>množství diskusí.
>>>Třeba
>>>tahle
>>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=899377
>>>Myslím,že Vás nečeká nic hezkého, pokud doposud
>>>netušíte, co vlastně musíte. Hezký večer
>>
>>můžete mi prosím poradit jak z toho co nejlépe
>>"vybruslit" tak aby byl možný dopad a postih co
>>nejmenší ?
>Fofrem dodělejte účetnictví.
ono to nebude tak horké, snad :-)
do r. 2011 byly příjmy osvobozeny, takže není třeba dodatečné, ale PÚ se mělo vést a podávat přehledy ZP a SP.
Nicméně, pravděpodobně budete uplatňovat výdaje paušálem, takže daně si můžete udělat hned a spočítat teď i bez účetnictví (zatím, ale bude potřeba ho dodělat zpětně) Vezmete jen příjmy - přijaté úhrady za faktury, v DP vyplníte v příloze 1 - a přenos výsledku do ř. 37 na str. 2 DP. K přiznání byste měl dodat i výkazy z účetnictví, takže byste měl dodělat sám, nebo někoho pověřit, ale primárně teď v časovém presu na výpočet daní to účetnictí nepotřebujete.
Dobrý večer pane Tomáši,
Daňové přiznání za rok 2011 včetně všech přehledů Vám do týdne zpracuji bez výkazů, které jsou potřeba podat pokud vedete podvojné účetnictví, ty byste dodal dodatečně. a ty roky předtím bych Vám taky zpracovala, ale až dodatečně, teď už je na to málo času. Bydlím 20 km od Hodonína
Já nechci nikoho uvádět v omyl, ale pán je nepodnikatel, tudíž nemusí vést žádné účetnictví ani DE, pouze zdaní příjmy z FVE. Pokud občan k té FVE podniká, tak musí vést účetnictví. Ale znám případ že nevede účetnictví, prošlo to kontrolou FU, dostal ty ty a jede dál v DE.
Držitel licence byl povinen vést účetnictví na základě energetického zákona - musel se stát účetní jednotkou, ale no by nejlépe odpověděl p. Pavel
To, že to někomu prošlo i bez účetnictví věřím... když daně jsou odvedené ve správné výši... asi záleží na benevolentnosti FÚ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.