Re: Učtování PDD z daňového dokladu v ho
Nám to v pokladně funguje, ale musíme vybrat u "typu" - výdaj PDP (např. jsou tam ještě služby EU, zboží EU...), tak jako u faktury kde musím rozlišit o jakou fakturu se jedná.
No já také vyberu typ. Ufaktury to není problé. Chybu mi to hlásí pouze u Výdaj. dokladu. Např. 100 + 20 100 518/211 20 343/343 hlásí to: nezaúčtováno přes 211 a rozdíl účtování a v deníku 100 x 120
aha,to jsem, přehlídla, že se jedná o přenesení, ale neporadím, to neúčtuji, ale každopádně vám těch 20 kč chybí na 211
omlouvám se, to jsem si vůbec neuvědomila, jak se s tím nesetkávám v praxi...asi rozpor v tom, že účtujete o 120, ale doklad může napsán jen na 100, když je pokladní - pohyb peněz...snad někdo poradí
Na výdaj. dokladu dáte jen 100 a na účetním dokladu, zaúčtujete tak jak píšete 100,- 518/211 a 20,- 343/343. Nám to problém nedělá, když vybereme ten správný typ.
K PDP musíte mít fakturu. Pokud hradíte pak v hotovosti, tak je to normální úhrada, ale prvotní musí být zaúčtování FAKTURY přes 321.
Daňový doklad být musí (což tazatelka má), ale může být přece zadát přes pokladnu. (např. když donese mistr vyúčtování hotovosti za celý měsíc, tak to děláme přes pokladnu)