Re: sleva na dani-manželka
ještě poznámka, manžeklka žádné DP za sebe podávat nebude, páč si nemá co uplatnit,, zálohu žádnou na daních asi neměla když je na rodičovské. Manžel su u svého zaměstnavatele uplatní na sebe, NA NI, na dítě a stavební! Možná po něm bude chtít mzdová účetní čestné prohl. od manželky, že její o příjmy ( rod. příspěvek příjem NENÍ) nepřesáhly 68 tis.
Re: sleva na dani-manželka
Tak jsem se dostala znovu k odpovědím na můj dotaz. Již jsem se domnívala , že manželka zdaní své jediné příjmy z příležitostného prodeje na Fléru (když rodičov.přísp. se nepočítá) a do příjmu dá prodej na Fléru bez provizí Fléru a protože jde o §10 - výdaje v prokazatelné výši, tak by tam mohla dát aspoň poštovné dle podacích lístečků. Rozdíl ke zdanění by tak byl o něco vyšší než jsem psala v zadání dotazu. Oproti tomu by si pak dala slevu na dani na poplatníka, tj. na sebe a výsledek by byla nula.
Účtomaminko, prosím o navedení na stránky Fléru, kde se o tom co jste psala píše. Nějak to nemohu najít. Můžete mi sem vložit konkrétní stránku http? Moc děkuji.
A ještě mám dotaz, kdo může být OSVČ bez živnostenského listu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.