Re: prosím o radu - OSVČ přílohy DE
přílohu 1.
do řádku 101 - příjmy vyplnite
do řádku 102 - skutečné tedy výdaje
do řádku 104 - rozdíl
doporučuji si stahnout - formulář na těchto stránkách, který Vám krásně pomůže
http://business.center.cz/business/sablony/s3-priznani-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob.aspx
to je on mrknete na to :)
ano staci...a samozrejme jak psal pan výše, pokud máte hypoteku, penzijni ci zivotko to vse se vyplni take a prilozi k tomu, pokud jste byl treba zamestnancem tak i potvrzeni o zdanit.prijmech musite prilozit.
pokud mate prijmy a vydaje jenom z podnikani a nic dalsi ani hypo ani zivotko,penzijko nic...tak proste prilozite jenom tu prilohu jedna... ale pozor v tomto formulari vse musite vyplnit pod zalozkou ZAV aby se vam to pretahlo na dane prilohy :-)
no tak to je dalsi vec
pokud uctujete skutecne vydaje a prijmy tak vedete danovou evidenci
to vse vyplnite také v záložce ZAV ... koncove stavy tj. stav pokladny, stav banka, stav zasoby, neuhrazene zavazky, ci pohledavky... nic dodanovat nebudete vliv to nema na DPH ...
nene prilohu ZAV neprikladate ... automaticky to co natukate do prilohy ZAV se vam prenese do prilohy č.1 (ta priloha č.1 ma dve stranky) nezapomente to vytiskonout na te druhe strance krasne uvidite ty vase zavazky,pohledavky,hotovost baku :-)
jo,jo děkuji.moje chyba nevšimla jsem si že se to rč musí zadat tam .
dělám to sama poprvé,vždy jsem za vyplnění platila a až ted zjistila že že je to jednoduchý vše se spočítá samo.Moje blbost je že jsem si myslela že to paní co mi to zpracovavala počítá a přitom vše stačí zadat...
No jo ,no mojí hloupostí pěkně paní vydělávala to jsem jí vždy jen poslala jen osobní údaje a jen celkovou sumu k zdanění.A přesně ona to tady na této šabloně jen vyplnila ,tak 10 minut práce...
Ted si říkám jak jsem blbá,každý rok tisícovka zbytečně...škoda nojo,no.
Tak tisícovka za vyplnění jednoduchého přiznání je opravdu dost, ale na druhou stranu - všechno se samo nevyplní a Vaše paní se určitě musela učit a studovat, co kde má význam a je důležité. Nepodceňujte vyplňování daňového přiznání, chyba Vás může stát i víc jak tisícovku....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.