Re: Výpovědní doba u nevyplacení mzdy
Děkuji, jednalo se mi o to odstupné. Od ledna jsem nedostal výplatu. Nakonec jsem do té výpovědi jen zkopíroval ze zákona že: rovněž tímto žádám, dle § 56 odst. 2, o vyplacení náhrady mzdy ve výši průměrného výdělku za dobu, která odpovídá délce výpovědní doby a dále zatím neuhrazené a již splatné mzdy za měsíc únor 2012.
Radím :) Ať náhodou neudělám něco špatně. Text mám zatím rozpracován takto:
Dobrý den,
ve Vaší společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy ze dne 3.1.2012 na pozici stavbyvedoucí.
V pravidelném výplatním termínu mzdy, tj. dne 25.2, mi nebyla vyplacena mzda za měsíc leden 2012. Od výplatního termínu uplynulo více než 15 dnů po uplynutí období splatnosti a mzda mi doposud nebyla vyplacena.
Z tohoto důvodu ruším okamžitě pracovní poměr podle § 56 odst. 1 písm. b) zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce.
Rovněž tímto žádám, dle § 56 odst. 2, o vyplacení náhrady mzdy ve výši průměrného výdělku za dobu, která odpovídá délce výpovědní doby a dále zatím neuhrazené a již splatné mzdy za měsíc únor 2012.
Mzda za leden byla splatná do 29.2. a pak ještě muselo uplynout 15 dnů. Tzn. nejdříve 16. března jste mohl zrušit okamžitě pracovní poměr pro nevyplacení mzdy za leden. Dnes je konec března, takže tak můžete učinit. O nevyplacené mzdě za únor nepište, protože ta je splatná do konce března a teprve po marném uplynutí 15 dnů, tzn. nejdříve 16. dubna, byste mohl zrušit okamžitě pracovní poměr pro nevyplacení mzdy za únor.
O náhradu mzdy ve výši dvojnásobku prům výdělku žádat nemusíte, to vyplývá ze zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.