Re: Dohoda o pracovní činnosti
SP a ZP je správn, pokud pracujete na dohodu o pracovní činnosti. Ale daň mi nevychází. Máte u zaměstnavatele podepsané prohlášení - růžový papír?
Nemám, mám ještě jinou práci, tak mi paní účetní ten růžový papír podepsat dávala, ale pak říkala, že se domluví s tou účetní, že ho podepisovat nebudu. Je to tak správné?
Ano, nemůžete mít v obou současně podepsané.Daň , kde máte 3000,- je srážková a ta se po skončení roku nezúčtovává. Musela byste si podpis přehodit, pokud jinde máte přes 5000.-ale to je jen na Vás.
Jen při Dohodě o provedení práce se zdravotní a soc. poj. neplatí a i daně byste měla nižší , z 3000, 450 Kč. Ale tam je podmínka vejít se do 300 hodin ročně. A samozřejmě záleží na zaměstnavateli, jakou dohodu s vámi uzavře.
Jen jsem chtěla říct na základě vaší stížnosti na vysoké odvody, že kdybyste měla na tu práci uzavřenou místo DPČ jen Dohodu o provedení práce, tak vám zůstalo víc peněz v čistém, tam se odvody pojištění neodvádějí (do 10tis.)
Ano, myslíte to dobře, ale zahltit tazatele dalšími informacemi, které jsou v horizontu kdyby a stejně to už neovlivní , ztácí v tom pak přehled.
To máte pravdu, ale třeba by to v jeho zaměstnání ještě přehodnotili do budoucna, jen jsem naznačovala jaké jsou možnosti.
A bude se mi to započítávat do důchodu? Asi ano, když si platím sociální a zdravotní, že? Přece jen, je mi 54 let, tak na to musím myslet. Z té druhé dohody se to asi nepočítá, když se tam platí jen daň, že?