Re: POHODA-nesedi aktiva a pasiva
vynulovaná není, jak na to? je tam mínus ale jiná částka, než o kterou mi nejde. nějakým interním odkladem zaúčtovat tu ztrátu z 2010?
Tak to tam zůstala ztráta roku 2010, interním dokladem 429/431 tu ztrátu zaúčtujte a znovu zkuste vyjet rozvahu. Občas to taky nesedí, když se uklepnete v zaúčtování zápočtů, ještě koukněte, zda 395 máte nulovou.
395 je nulová. mám hotovou datovou uzávěrku. takže ji asi zruším a pokusím se to tam narvat. Nebo nějaká lepší rada? už jsem zoufalá. Na FÚ chtějí jinou rozvahu, než jsem jim dodala.
Musíte zrušit účetní závěrku, který převádí zůstatky účtů na 7.., pak účto odemknout, pokud zůstalo zamčené a opravit. Zkuste ještě kouknout na stránky Pohody na FAQ - otázky, je to tam dobře vysvětlené.
uzávěrku jsem zrušila, převod účtů 7... se také zrušila ale zůstalo to uzamčené, nikde na stromware nevidím, jak odemknout. ani v menu pohody na to nemůžu přijít...
díky, už jsem se doslala konečně do loňského roku. zaúčtovala ztrátu z roku předminulého, ale stejně Anerovná se P takže pátrám dál. časové rozlišení v pořádku....
Zkuste ještě kouknout, jestli nemáte někde typ zaúčtování v účetním deníku = nevím, ručně ... Pak hlavní knihu, jestli na nějakém účtě není zůstatek, který se rovná tomu rozdílu A a P. A nebo jeďte po měsících, až narazíte, kde to nesedí
Neúčtovala jste na 349 DPH, které se bude uplatňovat až letos? Pokud ano, nastavte si tam řádky,které mají být v rozvaze u účtu 343. Ted jsem to zrovna nastavovala.