Re: Dohoda o provedení práce
dobry den, prosim, zaměstnáváme na DPP občas hostesky. Dohudu máme uzavřenou na rok s tím, že píseme takový výkaz o hodinách a mzdě vyplacené, aby jsme ohlídali limit. Jde vždy o pár korun. ale mám dotázek ohledně prohlášení. Jsou to většinou studentky. Jak s prohlášením naložit ? Lze nechat podepsat např. jen na jeden měsíc ? Protože mají asi brigády různě .... Je to pro ně výhodné i pro nás, protože většinou pak nevyje žádná daň....
no a kam vyznačit, ze to je pouze např. na duben ? hned na první straně nahoře, jak je na období ?... a když bude znovu např, vykonávat činnost v říjnu, tak dopíse k tomuto prohlášení ?
a prosim zkontrolujete mi ? pokud má mít vypalceno 5 tis. hrubého, tak dan zálohová je 750 kc a pokud má podepsané prohlášení, tak žádná daň. Je to tak ? moc děkuji za rady
Nejlepší ve Vašem případě bude, když pro přehlednost je necháte vždy podepsat znovu buď na další řádek, nebo nové prohlášení. Např. pracuje pro Vás v dubnu, podepíše s dubnovým datem, pak několik měsíců nic a pracuje až v říjnu, podepíše s říjnovým datem atd.
Pokud má 5tis hrubého a nemá podepsané prohlášení, je daň 750 Kč SRÁŽKOVÁ. Pokud má více než 5000 Kč hrubého a nemá podepsané prohlášení, je daň zálohová. Pokud má podepsané prohlášení, je vždy daň zálohová, od které se odečte sleva na poplatníka, takže může vyjít nula.
Děkuji moc ze prefektí vysvětlení. Ještě dotazek :( pokud bude dohodař v nejakých měsících sice v evidenci, ale nebude mít žádnou výplatu, bude se vykazovat ve vyúčtování daně z příjmu ze záv. činnosti v každém měsíci nebo pouze v kdy měl příjem ? Myslím, jak se dopisuji počty zaměstnanců v jednolitvých měsících. ..Protoze, mi to sw vyjíždí i pokud neměli příjem, protoze je máme ve stavu a nevím zda to je dobře.....
ky.
du máme uzavřenou na rok s tím, že píseme takový
o hodinách a mzdě vyplacené, aby jsme ohlídali
mit. Jde vždy o pár korun. ale mám dotázek ohledně
šení. Jsou to většinou studentky. Jak s
ášením
aložit ? Lze nechat podepsat např. jen na jeden
měsíc
tože mají asi brigády různě .... Je to pro ně
odné i pro nás, protože většinou pak nevyje žádná
, může podepsat jen na jeden měsíc.
vyznačit, ze to je pouze např. na duben ?
a první straně nahoře, jak je na období ?... a
yž
u např, vykonávat činnost v říjnu, tak
íse
uto prohlášení ?
olujete mi ? pokud má mít vypalceno 5
. hrubého, tak dan zálohová je 750 kc a pokud má
psané prohlášení, tak žádná daň. Je to tak ? moc
>>
>>Nejlepší ve Vašem případě bude, když pro přehlednost
>>je necháte vždy podepsat znovu buď na další řádek,
>>nebo
>>nové prohlášení. Např. pracuje pro Vás v dubnu,
>>podepíše s dubnovým datem, pak několik měsíců nic a
>>pracuje
>>až v říjnu, podepíše s říjnovým datem atd.
>>Pokud má 5tis hrubého a nemá podepsané prohlášení, je
>>daň 750 Kč SRÁŽKOVÁ. Pokud má více než 5000 Kč
>>hrubého
>>a nemá podepsané prohlášení, je daň zálohová. Pokud
>>má
>>podepsané prohlášení, je vždy daň zálohová, od které
>>se odečte sleva na poplatníka, takže může vyjít nula.
>Děkuji moc ze prefektí vysvětlení. Ještě dotazek :(
>pokud bude dohodař v nejakých měsících sice v evidenci,
>ale nebude mít žádnou výplatu, bude se vykazovat ve
>vyúčtování daně z příjmu ze záv. činnosti v každém
>měsíci nebo pouze v kdy měl příjem ? Myslím, jak se
>dopisuji počty zaměstnanců v jednolitvých měsících.
>..Protoze, mi to sw vyjíždí i pokud neměli příjem, protoze je
>máme ve stavu a nevím zda to je dobře.....
Dohoda je sjednaná, i když některý měsíc nemají příjem , vedete u nich mzdový list. Tento počet zaměstnanců jmá stejně pro FÚ pouze informativní nikoli závazný charakter, s tím se netrapte .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.