Vlákno názorů k dotazu Podání výpovědi na nemocenské od jasná - Re: Podání výpovědi na nemocenské Zaměstnavatel nemá pravdu, pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2012 13:34

jasná (neregistrovaný)

Re: Podání výpovědi na nemocenské
    Zaměstnavatel nemá pravdu, pokud jste zaměstnavateli doručila výpověď v průběhu měsíce únor, končí pracovní poměr 30.4.2012.
    Zaměstnavatel vám nesmí dát výpověď v období prvních 21 dní nemoci, vy můžete podat výpověď kdykoliv.

• 6. 4. 2012 13:51

Lucie T. (neregistrovaný)

Děkuji Vám moc, uklidnili jste mě. Já se bála, jestli třeba není nějaká novela zákona nebo tak, když on má toho právníka, tak by to měl asi vědět líp, i tak mi pořád hrozí že mě zažaluje (jelikož jsem vyklidila svůj stůl nové pracovnici a vyházela skoro všechno do koše a on to pak z toho koše vytáhl a něco tam na mě hledal, že jsem snad něco neposlala nebo neskartovala, ale nic důležitého tam nebylo, maximálně oznámení o změně adresy s jeho podpisem, žádné choulostivé firemní data, byla jsem na recepci, tak jsem všechno posílala dál), tak jsem zvědavá s čím toho 1. května na mě vyrukuje. Naštěsí mám pojistku na blbost, tak snad to bude OK. Děkuji ještě jednou, jsem z toho už dva měsíce ve stresu.

• 6. 4. 2012 15:04

pája

>Děkuji Vám moc, uklidnili jste mě. Já se bála, jestli
    >třeba není nějaká novela zákona nebo tak, když on má
    >toho právníka, tak by to měl asi vědět líp,
    to by měl, ale neví, nebo to jen zkouší
    i tak mi
    >pořád hrozí že mě zažaluje
    tak ať žaluje
    (jelikož jsem vyklidila svůj
    >stůl nové pracovnici a vyházela skoro všechno do koše
    >a on to pak z toho koše vytáhl a něco tam na mě
    >hledal, že jsem snad něco neposlala nebo neskartovala, ale
    >nic důležitého tam nebylo, maximálně oznámení o změně
    >adresy s jeho podpisem, žádné choulostivé firemní data,
    >byla jsem na recepci, tak jsem všechno posílala dál),
    >tak jsem zvědavá s čím toho 1. května na mě vyrukuje.

S čím by rukoval, když 1.5. už nebudete jeho zaměstnanec.

>Naštěsí mám pojistku na blbost, tak snad to bude OK.
    >Děkuji ještě jednou, jsem z toho už dva měsíce ve
    >stresu.
    Nesmíte si to tak brát, někteří naši zam-telé se chovají tak, jak jim to vlastní ego nařizuje a vůbec nechápou, že zákony platí i pro ně(i když ne vždy je to bohužel pravdou).

• 6. 4. 2012 21:33

Kara (neregistrovaný)

Píšete ale, že jste výpověď podala (nebo poslala) někdy koncem února. Ono záleží na tom, kdy ji zaměstnavatel převzal. Pokud ji převzal až počátkem března, tak by Vám běžela výpovědní doba až od dubna, a to znamená, že byste opravdu končila až 31.5.

• 6. 4. 2012 22:41

Lucie T. (neregistrovaný)

Na to jsem si dala pozor, bylo to posláno doporučeně s potvrzením o převzetí a také jsem tam s tím ještě byla raději osobně a mám kopii oraženou datumovkou a asistentku jsem poprosila, ať mi tam napíše převzala, její podpis a datum. Tak to snad mám ošéfováno dobře :-) Doručeno to bylo před koncem měsíce. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).