Re: Průměr na dovolenou
>Zdravím,
>nevím si rady s určením průměru na dovolenou. Dovolená
>byla čerpána v březnu 2012. PP od 2.1., hodinová mzda
>78,- Kč za hodinu, úkolová mzda dle vnitřní směrnice.
>Odměňování úkolovou i hodinovou mzdou. Můžu vypočítat
>PHV 61.254 : 496 = 123,49
>Leden HM 25127,- Hodiny 176
>Únor HM 15407,- Hodiny 168
>Březen HM 20720,- Hodiny 152
>
>Nebo mám použít pouze měsíc leden + únor ? Nechci
>zaměstnance ošidit. Děkuji.
>>>Zdravím,
>>>nevím si rady s určením průměru na dovolenou.
>>>Dovolená
>>>byla čerpána v březnu 2012. PP od 2.1., hodinová mzda
>>>78,- Kč za hodinu, úkolová mzda dle vnitřní směrnice.
>>>Odměňování úkolovou i hodinovou mzdou. Můžu vypočítat
>>>PHV 61.254 : 496 = 123,49
>>>Leden HM 25127,- Hodiny 176
>>>Únor HM 15407,- Hodiny 168
>>>Březen HM 20720,- Hodiny 152
>>>
>>>Nebo mám použít pouze měsíc leden + únor ? Nechci
>>>zaměstnance ošidit. Děkuji.
>
>Musíte stanovit pravděpodobný průměr.
Děkuji p. Jasná,
mohla byste mi prosím Vás napsat jak ho mám stanovit.Moc děkuji
>
Jelikož rozhodné období je předcházející čtvrtletí a v něm nic neodpracoval, musíte stanovit průměr pravděpodobný.
Pravděpodobný výdělek
§ 355 ZP
(1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
(2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Děkuji Vám p. Jasná,
jsem asi úplně natvrdlá, toto jsem si všechno přečetla, ale už se mi všechno motá. Zaměstnanci pracovali u nás v minulém čtvrtletí , přesně PS od 7.3.2011 do 4.11.2011. Pak nastoupili 2.1.2012, to ale nemůžu použít průměr z tohoto čtvrtletí. Kdyby pracovali pouze v hodinové mzdě, dala bych mu pravděpodobný hodinový rovnající se hodinovce, ale jak vidíte sama, každý měsíc si vydělali jinou sumu.tak z čeho mám vycházet, prosím.Děkuji
Děkuji Vám, otázka byla na p. all , který mně odepsal - chudák zaměstnanec. paní Jasná, já nemám zaměstnance, který vykonává stejnou práci.Jsou to sezonní zaměstnanci, kteří nastoupili v lednu a každý je jinak šikovný a vydělá si jinak. Jinak jste moc hodná. děkuji
A mohla byste mi prosím pěkně poradit jak byste to počítala Vy? Nemám zaměstnance, který vykonává stejnou práci, nebude pracovat celý měsíc pouze v hodinové mzdě , bude pracovat i v úkolu, nevím kolik v úkolu PRAVDĚPODOBNĚ ODPRACUJE , pokud by pracoval v hodinovce bylo by to jednoduché 78 x 520 =40560 : 521,76 = 77,73 . To bych se ani nemusela ptát. Víte všechny údaje, jak byste to spočítala Vy ? Děkuji.
Klídek. Většinou se nestává, že kdokoliv pravděpodobný průměr napadne, pokud je opravdu pravděpodobný. Vzala bych ve vašem případě leden až březen. Já osobně si myslím, že je nejbližší pravdě. Pokud samozřejmě nemáte ve firmě nějaké vnitropodnikové směrnice pro tyto účely. Pak bych se držela směrnic a svědomím se netrápila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.