Re: Nárok na slevu na dani
Děkuji za rychlou odpověď. Jestli se ještě mohu zeptat.. děláte to taky pokud člověk nastoupí hned druhého dne v měsíci a na začátku roku? Protože když jsem nastupovala do jiný firmy a měla jsem smlouvu jen na tři týdny, stejně mi tu slevu uplatnili a nemusela jsem na peníze čekat do dalšího roku.
Pokud je mzdová účetní opatrná, tak vám slevu nedá. Musela by jste si donést doklad z bývalého zaměstnání, že slevu v měsíci neuplatnili. Měla jsem kontrolu z FÚ a prohlíželi všechny návaznosti. A pokuty za to, že jste "ošidila" stát nejsou malé.
Podepsané prohlášení jsem v tomhle období opravdu nikde neměla, ale výplatu jsem už dostala a sleva mi uplatněna nebyla. To byl hlavní důvod proč jsem se ptala, jestli mám kolem toho něco dělat nebo ne:-) Ale když už jste to nadhodila, ráda bych se zeptala, čistě teoreticky: může mi mzdová účetní uplatnit slevu na dani příští měsíc? Za březen jsem ji nedostala, ale v dubnu odpracuju celý měsíc u stejného zaměstnavatele... mohla by mi tedy zpětně v dubnové výplatě započítat i slevu za březen? (mám pocit že spíše ne, ale radši se zeptám odborníků:-)
Ne, to ne, příští měsíc dostanete slevu jen za duben. Na té březnové slevě jste se měli dohodnout při podpisu prohlášení, ale jak píšou kolegyně, mzdové to nerady dělají, protože zaměstnanci jsou ochotni podepsat cokoliv, ovšem ty problémy pak musí napravovat mzdová.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.