Re: Oběd v jídelně obchodnímu partnerovi
Děkuji za ujištění. Mohla bych mít ještě jeden dotaz k obědům? Když se mi stane, že má zamec o oběd víc,než odpracovaných dní (třeba proto,že při onemocnění už nešlo první den oběd odhlásit, nebo si před jednodenní dovolenou zapomněl oběd odhlásit), účtujete tento oběd stejně jako ostatní, jen použijete účet nedaňový 528, kam přijde celá částka příspěvku organizace včetně DPH? Protože pokud je tento příspěvek nedaňový náklad, nelze z něj uplatnit DPH. NA straně zamce se nedodaňuje, že?Děkuji moc.
Na 528 bych dala bez DPH, proč nelze u nedaň.nákladů uplatňovat DPH, já ho běžně u jiných nedaň.nákladů uplatňuji, pouze na 513 neuplatňuji. Jak to děláte s ohledem na zaměstnance-ten neodhl.oběd. Já sice účtuji vlastní kuchyni, takže takový oběd jim dávám k úhradě celý v hodnotě nakoup.potravin vč.DPH.
Dívala jsem se na zaúčtování dříve,když nám obědy dovážel dodavatel, z PF jsem nárokovala DPH celé,kromě když tam byly obědy na repre, neodebrané obědy jsem účtovala zaměstnanci za cenu bez DPH, třeba oběd za 75 Kč DPH 12,5 a 62,5 uhradil neodhl.oběd zaměstnanec. Jinak byla cena oběda pro zaměstnance ze 75 Kč= 45% 28+6 DPH=34 Kč.b Tak nějak to bylo zhruba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.