Re: Daň.přiznání PO, vyplnila fyzická os
Dobré ráno, děkuji za odpověď, včera jsem ndějak byla odpojená z pošty, a teď to teprve jede:))
mám v plné moci toto:
.. aby ho zastupoval, jednal jeho jméne,p odával daňová přiznání a přijímal písemnosti ve vztahu ke správci daně ve věcech daňového řízení ve smyslu zákona č. 337/1992 Sb. o správě daní a poplatků, ve znění pozdějíších předpisů - jojo, ještě tam nemám daňový řád...?
se přiznám moc se mi to podepisovat nechce, když tady byl vždy daňový poradce a dělal to, teď jsem to vyplňovala po ukončení auditu - máme povinný audit a auditor řekl, že je to zbytečné, abychom si někoho najímali na daňové přiznání a vedení se to moc líbilo...
Děkuji moc
Blanka
jojo, je tam od roku 2006.
Já se trochu bojím jestli tedy nezodpovídám za daňové věci.. za řádky - prosím.. ale ty daňové, já třeba vím, že vše není tak jak by mělo být.... ale mám nařízeno, že to tak mám zaúčtovat...
.. mně stačí že jsem účetní:)))
Hm, to budete mít ale problém. Pokud podepisujete jiná podání např. DPH, a jiná daňová tvrzení, pak se odpovědnosti nevyhnete.
Přece si nemůžete myslet, když jste na plné moci pro finanční úřad, že za nic nezodpovídáte.
A jak jste podávala např. DPH doteď , s vaším podpisem?
ne, generální plná moc to není... generální plnou moc má statutár - předseda tohočasu není v české republice...
já mám plnou moc, abych podepisovala DPH, silniční daň, vyúčtování zálohové, srážkové, spotřební daň...
to Finanční úřad bere..
.. dio přiznání právnických osob se mi ale fakt FAKT nechce...
plná moc zní.
>>>>>
>>>>>.. aby ho zastupoval, jednal jeho jméne,p odával
>>>>>daňová přiznání a přijímal písemnosti ve vztahu ke
>>>>>správci
>>>>>daně ve věcech daňového řízení ve smyslu zákona č.
>>>>>337/1992 Sb. o správě daní a poplatků, ve znění
>>>>>pozdějíších předpisů - jojo, ještě tam nemám daňový
>>>>>řád...?
>>>>>
>>>>>se přiznám moc se mi to podepisovat nechce, když tady
>>>>>byl vždy daňový poradce a dělal to, teď jsem to
>>>>>vyplňovala po ukončení auditu - máme povinný audit a
>>>>>auditor
>>>>>řekl, že je to zbytečné, abychom si někoho najímali
>>>>>na
>>>>>daňové přiznání a vedení se to moc líbilo...
>>>>>
>>>>>Děkuji moc
>>>>>Blanka
>>>>
>>>>No jo, auditor se určitě vyzná v potřebnosti nebo
>>>>nepotřebnosti daňového poradce.
>>>>Veden snahou, aby na něj zbylo víc peněz.
>>>>Ta plná moc tam byla předtím, než byl v platnosti
>>>>nový
>>>>daňový řád?
>>>To se mi ovšem nejeví jako šťastná formulace. A
>>>určitě
>>>to nesplňuje znaky "generální plné moci".
>>
>>ne, generální plná moc to není... generální plnou moc
>>má statutár - předseda tohočasu není v české
>>republice...
>>já mám plnou moc, abych podepisovala DPH, silniční
>>daň, vyúčtování zálohové, srážkové, spotřební daň...
>>to Finanční úřad bere..
>>.. dio přiznání právnických osob se mi ale fakt FAKT
>>nechce...
>
>Co máte v pracovní smlouvě? Zpracování a podepsání
>přiznání k dani z příjmu PO?
>
nene, v pracovní smlouvě jsem účetní finanční, skladová, mzdová, personalistka
Statutár předseda nemá dle toho, co píšete generální plnou moc.
Z jednoho prostého důvodu.
Není zmocněn na část úkonů, kterou máte vymezenou vy.
Má tedy omezenou plnou moc na některé úkony.
Mj. docela bych vám doporučovala, aby jste si v tom udělali jasno, které úkony a kdo z vás je oprávněn dle daňového řádu činit, závisí také na datech, ve kterých bylo které zmocnění přijato na finančním úřadě.
.. máte pravdu, přesně takhle jsem narazhila na finančním úřadu, kdy jsem nesla generální plno moc našeho statutára... nebyl mi tam nikdo z právního oddělení doporučit jak to udělat, protože tvrdili, že jeho generální plná moc, ruší mou plnou moc, o čemž on nechtě ani slyšet... :))) takže to nakonec usnulo a zůstala tam jen má plná moc, abych mohla chodit na finančnák a jednat tam...
.. měla jsem problém u podepisování daňového přiznání už minulý rok, kdy výkazy podepsal ne předseda představenstva, ale statutár, který si myslí, že má generální plnou moc... nakonec jsem vyměňovala poslední stránky na výkazech a Přiloze k závěrce, kdy to musel podepsat předseda představenstva...
no dobrý... :))
blanka
tu generální plnou moc po odmítnutí finančním úřadem - formuloval právník - takže další plnou moc na finančním úřadě vzali - ale tvářili se na to všelijak... ale všechny přílohy k daňovému přiznání stejně chtěli podepsat od předsedy představenstva:)))
no nic, asi budu nucena to daňové přiznání podepsat,, kdyby tam aspoň bylo - sestavil... a za firmu, ale to tam není...
.. a uvidím jak zareaguje naše správkyně daně... a já jí zkusím i zavolat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.