Re: Prac. poměr uchazeče o zaměstnání
Asi jste se upsala. Do výše poloviny minimální mzdy. Tj. do 4000,- hrubého za měsíc. Nahlásit nejpozději v den nástupu do zaměstnání.
Ano, do výše poloviny min, mzdy, omlouvám se, ale jak potom postavit pr. smlouvu, počet hodin tedy musí být menší než pol. úvazek - než 20 h týdně a výdělek např. 3 999 Kč, aby nedosáhl té poloviny min. mzdy?
Může zaměstnat na PP, když se z ní odvádí SP ? Já jsem myslela, že může být zaměstnána pouze na činnost, ze které se SP neodvádí.
A bylo by lepší místo PP dát DPČ? stejně za něj soc. i zdrav. poj. odvedeme, a od poloviny května půjde už nastálo, skončí mu rekvalifikace a z ÚP se odhlásí.
No, to jsem právě takhle myslela, že by se pak udělal jen dodatek. A kdo za něj bude platit zdrav. pojištění, my nebo ÚP? to mi ještě není jasné, nesetkala jsem se s tím ještě.
A proč s ním neuzavřete DPP ? Z té se ZP ani SP neplatí. Zdravotní má vyřešené už i tím, že doteď byl na ÚP, v květnu ho bude mít vyřešené tím, že u vás nastoupí do PP na plný úvazek. SP není povinné.